Praćenje pogreba uživo na internetu

Foto: AFP
Praćenje pogreba uživo na internetu
VL
Autor
Hrvoje Dečak
09.12.2009.
u 13:18
Među uslugama australske pogrebne tvrtke je i mogućnost pisanja poruka, tako da oni koji uživo gledaju pogreb mogu slati e-mailove prijateljima, postaviti izraze sućuti ili zapaliti virtualnu svijeću na web-stranici ožalošćene obitelji.
Pogledaj originalni članak

Australsko pogrebno poduzeće Tobin Brothers pokrenulo je bizarnu web-stranicu namijenjenu izravnom praćenju pogreba koji su u tijeku, a koje oni organiziraju.
Prva takva stranica u Australiji, a vjerojatno i u svijetu, bizarnu ponudu pokrenula je u ponedjeljak, a obiteljima je ponuđeno da snimke s posljednjeg ispraćaja pokojnika budu uživo objavljene na internetu.

Inicijativa omogućuje onima koji zbog udaljenosti nisu u prilici biti na pogrebu da vide što se događa i da se na taj način osjećaju bliže pokojniku i prisutnima.

Kompanija također nudi snimanje ceremonije i njezino naknadno prikazivanje u sljedećih 12 mjeseci, piše Herald Sun.

Uključena je i mogućnost pisanja poruka, tako da oni koji uživo gledaju posljednji ispraćaj mogu slati e-mailove prijateljima, postaviti izraze sućuti ili zapaliti virtualnu svijeću na web-stranici ožalošćene obitelji.

Menadžer australske kompanije Martin Tobin izjavio je da je cilj ovog poteza pomoći ljudima u ostvarivanju kontakata i proslavi ljudskog života, čak i onda kad ne mogu osobno biti na pokopu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar kresh_35
kresh_35
13:34 09.12.2009.

jel ima i opcija chat s pokojnikom?

CE
celine
11:29 18.12.2009.

Ova mogućnost, već dugo postoji na Ljubljanskom groblju Žale. Dakle svi, kojima rođaci pokojnog to dozvole, mogu dobiti lozinku pogrebnog poduzeća i pratiti ispračaj preko neta.