Uživajte na suncu

Prava ljetna nedjelja: Metković se 'prži' na 34 stupnja Celzijevih!

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Bačvice
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Bačvice
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Bačvice
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Bačvice
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Bačvice
08.06.2014.
u 15:13
Najtoplije more danas u 14 sati bilo je u Opatiji i Crikvenici (23 stupnja), dok je 22 bilo u Malinskoj, Splitu i na Rabu.
Pogledaj originalni članak

Pravi dan za uživanje na suncu. U većini hrvatskih gradova i mjesta danas su se temperature kretale oko ljetnih 30 stupnjeva Celzijevih, a u 14 sati rekorder je bio Metković sa 34 stupnja.

Stupanj manje izmjeren je u Božavi, Kninu i Splitu, a 32 stupnja bila su u Zadru, Pločama, Makarskoj, Belom Manastiru, Bakru i na Mljetu. Na Griču u Zagrebu izmjereno je 30 stupnjeva. Ugodna proljetna temperatura i 17 stupnjeva Celzijevih izmjereno je na biokovskom vrhu Sveti Jure koji je bio najhladnije mjesto u Hrvatskoj u 14 sati.

I temperature mora su već ugodne za kupanje. Najtoplije more danas u 14 sati bilo je u Opatiji i Crikvenici (23 stupnja), dok je 22 bilo u Malinskoj, Splitu i na Rabu. Sunčano i vruće vrijeme zadržati će se u Hrvatskoj i sutra. Najniža temperatura bit će između 12 i 18 stupnjeva, na Jadranu od 19 do 24 stupnja. Najviše dnevne temperature kretat će se od 28 do 34 stupnja.

Mnogi Splićani i turisti su zbog idealnog vremena pohrlili prema Bačvicama na nezaobilazni picigin i kupanje u toplom moru.

>>Sljedeći tjedan moguć prvi toplinski val

>>Prognoza Z. Vakule: Pripremite se za dugo i vruće ljeto!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DE
Dejan1000
15:35 08.06.2014.

Znaci pocelo je. Sad cete svaki dan izvjestavati o tome.

Avatar angelo1
angelo1
16:54 08.06.2014.

svaki dan sve više i više turista pristiže u lijepu našu, hoteli popunjeni, privatni smještaj također, kampovi prebukirani, seoske livade više ne pohodi domaća stoka jer je prebukirano, za pojesti pizzu treba se tjednima prije najavit, red za kugle sladoleda, u restoranima gužva i.t.d. i onda dođe mjesec studeni pa gospoda počnu kukati kako je ovo jedna od lošijih sezona u posljednjih 20 godina.e pa h...m ti ja sezonu , ovu i ove prije njih