Kolumna

Prazni Sabor bolje kotira od poruke tisuća hrvatskih branitelja

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Prazni Sabor bolje kotira od poruke tisuća hrvatskih branitelja
17.05.2014.
u 14:00
Kao da višesatni direktni prijenos na HTV4 cijelog jutra nije bio dovoljan, uredništvo je ocijenilo da je za gledatelje važnije slušati o tome pije li hrvatski premijer na radnom mjestu nego o gorućim problemima populacije koja broji pola milijuna građana
Pogledaj originalni članak

Ispred zagrebačke dvorane Lisinski, u središtu metropole, jučer su se slijevale rijeke ratnih veterana sa zastavama, na tisuće njih ostalo je ispred dvorane, a sama dvorana bila je dupkom puna. Na prvoj Konvenciji hrvatskih branitelja okupila se i politička krema, dobar dio državnog, vojnog i crkvenog vrha, uprizorili su se i prvaci opozicije, bilo je tamo, za medije sklone senzaciji, i ovacija i zvižduka, ponekog neprimjerenog povika, a cijeli se događaj odvija jedva stotinu metara zračne linije od sjedišta Hrvatske radiotelevizije na Prisavlju. Sve to, međutim, nije dovoljno urednicima Stipi Alfieru i Ankici Posavljak da ovaj događaj plasiraju na primjerenije mjesto no što je to dvadeseta minuta središnjeg Dnevnika, negdje u zapučak, koji trenutak prije odjave.

Već u dobro održavanoj tradiciji ignorancije spram hrvatskih branitelja, prednost u plasmanu i minutaži dali su izveštaju s utrke za europskog premijera ali i izvještaju iz Sabora koji je, i nakon višetjednog odmora, zjapio avetinjski prazan. Kao da višesatni direktni prijenos na HTV4 cijelog jutra nije bio dovoljan, uredništvo je ocijenilo da je za gledatelje važnije slušati o tome pije li hrvatski premijer na radnom mjestu nego o gorućim problemima populacije koja broji pola milijuna građana, upravo onih koji su zastupnicima pa i televizijskim urednicima omogućili da danas sjede u svojim foteljama. Ostaje nada da su, makar i na samom kraju Dnevnika, prije nego će ugasiti kamere i razići se u malim grupama, čuli poruku s Konvencije koja stane u jednu riječ: dosta.

PLUS

Reporteri svih tv kuća odlično su odradili izvještaje s poplavljenih područja. Nije to nimalo lak posao stajati cijelog dana na vjetru i kiši za par minuta priloga.

MINUS

U udarnom večernjem terminu petka, RTL televizija uporno emitira nevjerojatno loš izbor filmova. Možda bi bilo bolje platiti jedan pošten nego tri uvredljiva.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 36

Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
14:58 17.05.2014.

skup najboljih hrvatskih sinova

Avatar bosanac1951
bosanac1951
16:01 17.05.2014.

Svaka čast svakome našem branitelju....A što se tiče saborskih zastupnika nisu zaslužili ni pola svoje velike plaće...

PD
Pukovnik_D.Bogdanić
09:57 18.05.2014.

Naši branitelji iz 1991 najveći su antifašisti u povijesti svijeta. Ali opet kao najveće između njih izdvojio bih dragovoljce HOS-a. Kako su Hosovci znali udariti kontru na fašističke napade to je vrijedno spomena.