NESREĆA KOD VINKOVACA

Mladi motociklist (20) naglo ubrzao i izgubio kontrolu. Sletio je u kanal i na mjestu poginuo

Foto: PU vukovarsko-srijemska
Mladi motociklist (20) naglo ubrzao i izgubio kontrolu. Sletio je u kanal i na mjestu poginuo
06.07.2024.
u 08:25
Mladić je naglo povećao brzinu kretanja motocikla, postižući pritom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora, uslijed čega je izgubio kontrolu nad motociklom te sletio u cestovni kanal, gdje je tijelom udario u tlo i smrtno stradao.
Pogledaj originalni članak

Gotov je očevid prometne nesreće na izlasku iz Vinkovačkog Novog Sela, u kojoj je u večernjim satima petka, 5. srpnja, smrtno stradao 20-godišnji motociklist iz Jarmine. Nesreću je, objavila je PU vukovarsko-srijemska, uzrokovao motociklist nepoštivanjem prometnih propisa.

"Oko 20:23, upravljajući motociklom marke Kawasaki vinkovačkih registracijskih oznaka kolnikom ulice Alojzija Stepinca u Vinkovcima iz smjera Jarmine u smjeru Ljeskovačke ulice, 20-godišnjak je naglo povećao brzinu kretanja motocikla, postižući pritom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora, uslijed čega je izgubio kontrolu nad motociklom te sletio u cestovni kanal, gdje je tijelom udario u tlo i smrtno stradao.



Tijelo stradalog prevezeno je u Nacionalnu memorijalnu bolnicu "Dr. Juraj Njavro" u Vukovaru radi provođenja obdukcije. Promet je navedenom dionicom ceste bio zatvoren do 0:30 6. srpnja", priopćila je policija, koja je poslala i upozorenje vozačima.

"Nepropisna ili neprilagođena brzina te precjenjivanje svojih vozačkih sposobnosti ubrajaju se u najčešće greške vozača motocikala i mopeda zbog kojih stradavaju u prometu. Ponovno upozoravamo vozače motocikala i mopeda da se, u cilju vlastite sigurnosti, pridržavaju prometnih propisa."

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovo je 10 najdužih tunela u Hrvatskoj: Znate li koji je na prvom mjestu?

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Tunel Sv. Rok
Foto: topohvar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Brinje: Jedinica ophodnje Hrvatskih autocesta
Foto: Wikipedia
Foto: Goran Kovacic/Vecernji list
Tuhobi?: Sve?ano otvorenje punog profila autoceste Rijeka-Zagreb
Foto: Wikipedia
Foto: shutterstock
Foto: Wikipedia
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Na današnji dan 1981. u promet je pušten Tunel Učka
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Tunel Sv. Rok
Foto:
Ogulin: Autocesta A1 - Zagreb - Split

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZI
ziva___istina
21:22 06.07.2024.

Statistika kaze da se povecao broj smrtnih slucajeva mladih vozaca za 40% od kad su postale popularne video igrice sa dobrom grafikom. Te igrice izgledaju veoma realno, a u igricama igraci imaju 5-6 zivota, a kad u realnom zivotu voze oni se ponasaju kao da su u igricama, ali tu imaju samo jedan zivot.