Osude stižu sa svih strana

Predsjednica Alternative za Njemačku usporedila migrante s kompostom

Foto: Reuters/PIXSELL
Predsjednica Alternative za Njemačku usporedila migrante s kompostom
06.10.2016.
u 18:41
Iz Ureda Frauke Petry još uvijek nitko nije komentirao te navode, niti potvrdio da ih je izrekla
Pogledaj originalni članak

Njemački političari svih ideologija osudili su predsjednicu protuimigrantske stranke Alternativa za Njemačku (AfD) zbog toga što je usporedila društva u koja su uključeni migranti s kompostom

Frauke Petry, predsjednica stranke koja je ove godine stekla veliku popularnost i za koju se očekuje da će na idućim saveznim parlamentarnim izborima osvojiti mjesta u parlamentu, to je izjavila navodno u ponedjeljak, tijekom govora u Stuttgartu, prenio je online portal Frankfurter Allgemeine Zeitunga. 

Ismijavajući ideju da migranti društvu donose raznolikost, Petry je upitala: – Što ćemo s kampanjom "Njemačka je šarolika"? Gomila komposta je također šarolika.

Ured Frauke Petry još uvijek nije komentirao te navode, niti potvrdio da ih je izrekla.

Ujedinili se u osudi

Konzervativci, socijalni demokrati i zeleni, članovi stranaka koje je pogodio rast AfD-a, ujedinio se u osudi tih navodno izgovorenih riječi.

– Poslovni model tih ljudi je prestrašiti narod – rekao je za portal FAZ.net konzervativac Thomas Strobl, ministar unutarnjih poslova savezne države Baden-Wuerttemberg, dodavši da su ti komentari "odvratni"

– Verbalne manipulacije gospođe Petry došle su na novu razinu. Ljude se sistematski ponižava i pokušava posvaditi – rekao je socijaldemokrat Leni Breymaier

AfD je osnovan 2013. kao protueuropska stranka, no Petry je ubrzo svrgnula osnivača Bernda Luckea te okrenula stranku prema desnici, igrajući na kartu straha od migracije.

Od prošlogodišnjeg dolaska oko 900 tisuća migranata u Njemačku AfD je stekao veliku popularnost te je zastupljen u 10 od 16 njemačkih saveznih država.

Većina konzervativaca Angele Merkel odbacuju mogućnost formiranja savezništva s AfD-om, no neki od njih nedavno su podržali tu ideju. Njemački zastupnik u Europskom parlamentu i član CDU-a Hermann Winkler rekao je za magazin Super Illu da bi konzervativci trebali razmisliti o takvoj koaliciji kako bi izbjegli "put prema ljevičarskoj Republici". 

Anketa INSA-e objavljena ovog tjedna pokazala je kako je podrška AfD-u od prošlog tjedna pala za pola postotnog boda, no da je još uvijek za 9 postotnih bodova veća nego prije godinu dana. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

VU
vulica
20:50 06.10.2016.

Svi oni koji misle da nasilnom integracijom nespojivih kultura mogu imati super multikulti zemlju mira i blagostanja, kao i svi oni koji nasjedaju na propagandne novinarske manipulacije o tolerantnom svijetu i integraciji su u opasnoj su zabludi! A što mislimo pod tim opasno, najbolje opisuje masovno zataškavanje silovanja i zlostavljanja nevjerničkih (nemuslimankih) žena diljem Europe, ponajviše Njemačke koja je u nekoliko mjeseci među svoje ljude pustila više od milijun arapskih migranata s potpuno drugačijim sustavom vrijednosti koji gazi sve ispred sebe. Tako je Njemačka koja je poznata po svom bazenskom turizmu postala zemlja straha u kojoj žene imaju strah od bazena jer se osjećaju neugodno i zlostavljano u svojim zemljama. Naime, diljem Njemačke na javnim bazenima na stotine migranata tako igra svoju igru silovanja bez da itko reagira!

VU
vulica
20:51 06.10.2016.

Pravi primjer (ne)uspješne integracije je Švedska! U javnosti predstavljena kao napredna multikulturalna zemllja a u stvarnosti zemlja silovanja! Naime, četrdeset godina nakon što je švedski parlament jednoglasno odlučio promijeniti nekad homogenu Švedsku u multikulturalnu zemlju, nasilni kriminal povećao za 300% a broj silovanja narastao je za preko 1000 posto. Švedska se sada nalazi na drugom mjestu u svijetu po broju silovanja. Prema istraživanju iz 2010. godine Švedsku je s 53,2 slučaja silovanja na 100.000 stanovnika nadmašio jedino Lesoto u južnoj Africi s 91,6 slučaja silovanja na 100.000 stanovnika. U godini 1975. policiji u Švedskoj je prijavljeno 421 slučaj silovanja; 2014. godine 6620. Radi se o povećanju od nevjerojatnih 1472%.

XA
xaron
06:17 07.10.2016.

U sridu .