Kolumna

Predsjednica nastavlja gdje je Tuđman stao 1993.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Predsjednica nastavlja gdje je Tuđman stao 1993.
16.09.2015.
u 12:00
Tuđman je radove na željezničkom tunelu kroz Učku otvorio još davne 1993. godine
Pogledaj originalni članak

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica RH, privremeno je preselila Ured u Pulu gdje se založila za izgradnju željezničke pruge od Pule do Rijeke, piše Glas Istre. Kako za spajanje Pule i Rijeke prugom nedostaje samo željeznički tunel kroz Učku, predsjednica se zapravo založila za gradnju tunela što je inače u skladu i s do sada otkrivenim dijelovima novog gospodarskog programa HDZ-a.

To je pravi povratak politici prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana. On je radove na željezničkom tunelu kroz Učku otvorio još davne 1993. godine. Od radova je u 22 godine dovršen samo plato za uzvanike.

Kerum uvjeren u izborni uspjeh jer ‘glasači pamte’

Željko Kerum, predsjednik HGS-a, izjavio je da će HGS izaći samostalno na izbore uvjeren da ima velike šanse ostati u Saboru. Uvjerljivo najljeniji saborski zastupnik najavljuje da se neće razbacivati parolama i programima te kako će na izbore izaći lagano, samouvjereno, na lovorikama svog rada jer „glasači pamte da je pomagao siromašne i potrebite“.

Ponajprije svog sina Joška koji se na društvenim mrežama hvali fotografijama skupog rolexa, novog mercedesa S 63 AMG vrijednog 330.000 eura i nešto jeftinijeg BMW-a M3. Za razliku od tate, sin ne lijepi pršut na čelo, nego se s prijateljima u jacuzziju zalijeva potocima šampanjca. Ima Kerum pravo, glasači pamte, ali dobro ih je ponekad podsjetiti.

Sude mu jer je posadio tri palme na otoku Braču

Marijan Dužić, vlasnik Svpetrvs hotela, najvećeg turističkog poduzeća u Supetru na Braču, nazvao je novi hotel simbolično „Hotel 8“. Brojka u nazivu, piše Slobodna, ironični je Dužićev podsjetnik na osam godina sporova s lokalnom birokracijom koja ga je uporno kočila u otvaranju hotela.

Ako se Dužić odvaži na gradnju još jednog hotela, nazvat će ga vjerojatno „Tri palme“ jer još uvijek vodi sudski spor sa Supetrom u kojem je bespravno posadio – tri palme na javnoj površini. Ajme, zločina!

Linić iznenađen što tržište određuje vrijednost zemlje

Slavko Linić, bivši ministar financija, pita se u Jutarnjem „što se željelo dokazati prodajom zemljišta koje je pripadalo Spačvi“.

Vjerojatno to da zemljište koje je država platila 33 milijuna kuna nitko ne želi kupiti ni za tri milijuna.

>>Sinčić ipak nije 427.000 kuna podijelio građanima

>>Umjesto u Visoku, može i u Banske dvore

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 35

Avatar johny21
johny21
12:54 16.09.2015.

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica RH!

HO
homofob
12:59 16.09.2015.

Sada kad je Predsjednica skrenula paznju na jedino sto nedostaje za zeljeznicko povezivanje Istre s Rijeckom prugom vidi kako ce Milance brzo skociti na to da bi pridobio IDS za koaliciju pred izbore! Prije kraja listopada ce Zoka najaviti otvaranje radova na tunelu!

UI
Uvijek_iskreno
12:58 16.09.2015.

Tako i treba, zato je i izabrana! Samo naprijed predsjednice!