u uredu predsjednice

Grabar-Kitarović objasnila i antifašistima zašto se riješila Titove biste

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Grabar-Kitarović objasnila i antifašistima zašto se riješila Titove biste
09.06.2015.
u 16:17
Izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske izrazilo je nezadovoljstvo micanjem Titove biste
Pogledaj originalni članak

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske koji su je upoznali s radom udruge, statusnim problemima s kojima se susreću njihovi članovi, ali i izrazili negodovanje micanjem biste Josipa Broza Tita s Pantovčaka.

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednice, predsjednik Franjo Habulin te zamjenici Josip Milat i Tomislav Ravnić istaknuli su da su Tito i antifašizam nedjeljivi. Grabar-Kitarović ponovila im je svoje razloge za premještanje biste iz Ureda predsjednice u muzej. Izrazila je zadovoljstvo otvorenim i konstruktivnim razgovorom naglasivši da je antifašizam civilizacijska vrijednost te da je on u temeljima suvremene hrvatske države.

– Pritom je neprihvatljivo izjednačavati antifašizam i komunizam – rekla je hrvatska predsjednica, s čime se složilo i izaslanstvo udruge. Naglasila je i potrebu jednakog komemoriranja svih žrtava te nužnosti dijaloga i onda kada na neke povijesne procese ne gledamo na isti način.

>>Grabar-Kitarović ispunila obećanje: Bista Josipa Broza Tita odnesena s Pantovčaka!

>>Otkako je stigla bista s Pantovčaka, posao cvjeta

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 257

VA
Varazdinec
16:30 09.06.2015.

Kakvi antifašisti?Koja smo mi država kad nam su ti anti-nešto glavna preokupacija u društvu!?Pada vlada!

SH
srce_hrvatsko
16:31 09.06.2015.

Samo jedno je dovoljno reći: Huda jama.

MJ
marko_j110
16:28 09.06.2015.

Predsjednica iz dana u dan pokazuje svoju otvorenost i susretljivost. Vec sada mozo za kljuciti da s izborom nje nismo progrijesili. Svaka cast!