DERVENTA

Predsjednica obećala potporu Hrvatima koji žive na teritoriju RS

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović
18.01.2018.
u 19:17
Nakon boravka u Derventi predsjednica je otputovala za Zagreb.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je u Derventi na kraju svog službenog posjeta Bosni i Hercegovini obećala potporu Hrvatima koji su ostali živjeti na teritoriju entiteta Republika Srpska.

Hrvatska predsjednica u Derventi se sastala s predstavnicima Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" i nekima od hrvatskih dužnosnika u tijelima vlasti u RS-u i pri tom istaknula kako mogu računati na istu potporu kao i pripadnici hrvatskog naroda u drugim dijelovima BiH koja je njihova domovina.

"U mom političkom programu važno mjesto zauzima borba za ravnopravnost Hrvata u čitavoj BiH, kao i u Republici Srpskoj, a i ovaj posjet je simboličan dokaz te borbe", kazala je Grabar Kitarović kojoj je domaćin u Derventi bio dopredsjednik RS Josip Jerković.

Nakon boravka u Derventi predsjednica je otputovala za Zagreb.

Ranije tijekom dana hrvatska je predsjednica posjetila središnju Bosnu te se u Novoj Biloj, Vitezu, Žepču i Usori sastala s predstavnicima Hrvata koji tamo žive i dužnosnicima u lokalnim tijelima vlasti.

Tijekom boravka u Lašvanskoj dolini predsjednica je nenajavljeno posjetila i Ahmiće te Križančevo selo a tamo je odala počast Bošnjacima i Hrvatima ubijenima u tim mjestima tijekom bošnjačko-hrvatskog sukoba 1993.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 46

DU
Deleted user
19:43 18.01.2018.

U čitavoj RS, je provedeno etničko čišćenje i to legalno. Ne treba škrtariti na pomoći onim malobrojnim Hrvatima koji su tamo još ostali. Srbima u Hrvatskoj treba dati jednaka prava kao i Hrvatima u Srbiji i RS. , To je jedini jezik koji oni razumiju.

TT
tTony
02:06 19.01.2018.

Presjednica je najbolje sto smo dobili poslije Franje Tudjmena .Presjednica se pokazala kao drzavnik za razliku od predhonika zavist je slabost hrvatskog naroda koji ne postiva Hierarhije. To smo daleko od zpadne civilizacije.

KO
konoplja
07:55 19.01.2018.

Bolje ti je da pomogneš Hrvatima u Hrvatskoj!