Pantovčak

Predsjednica Republike sastala se s kardinalom Bozanićem i nadbiskupom Eterovićem

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
nikola eterović
Foto: Anto Magzan/Pixsell
kardinal Bozanić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Kardinal Bozanić predvodio misu u crkvi Krista Kralja na Mirogoju
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Josip Bozanić
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Kolinda Grabar Kitarović
16.01.2018.
u 17:01
Razgovarali su i o položaju Hrvata i Katoličke crkve u susjednim državama, s posebnim naglaskom na stanje u susjednoj Bosni i Hercegovini.
Pogledaj originalni članak

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je u utorak nadbiskupa metropolita zagrebačkog, kardinala Josipa Bozanića i papinskog nuncija u Njemačkoj, nadbiskupa Nikolu Eterovića, a tema razgovora bili su odnosi Crkve i države.

Predsjednica je tom prigodom zahvalila na potpori Svete Stolice u procesu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, čemu je posebice pridonio nadbiskup Eterović, priopćeno je iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

Razgovarali su i o položaju Hrvata i Katoličke crkve u susjednim državama, s posebnim naglaskom na stanje u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Kardinal Bozanić i nadbiskup Eterović poduprli su nastojanja hrvatske predsjednice da se dijalogom nastave rješavati sva otvorena pitanja sa susjednim državama, stoji na kraju priopćenja.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

RG
RuzaSapina56@gmail.com
18:05 16.01.2018.

Najbolja predsjednica nakon Dr Tuđmana!!! Najbolja!

DU
Deleted user
19:37 16.01.2018.

Zasto se ne posveti jedna cijela vecer na htv o uzoritom nadbiskupu Nikoli Eterovicu...... neka se u Hrvatskoj prestane ponasati kao da smo mi socijalisticka republika Hrvatska...... Hrvatska vlast je duboko kontaminirana komunisitckim bolesnim sindromom ... crkveni velikodostojnici moraju povesti svoj narod u slobodu i blagostanje....

NV
NV
20:27 16.01.2018.

Bit će Hr Švicarska,samo da se pomolim Božaniću.