Posjet

Predsjednica se sastala s američkim forenzičarima

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Predsjednica se sastala s američkim forenzičarima
15.06.2015.
u 11:37
Na sastanku je naglašena važnost međunarodne suradnje znanstvenika
Pogledaj originalni članak

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u posjet izaslanstva Američke akademije forenzičkih znanosti (AAFS) i Međunarodnog društva primijenjenih bioloških znanosti (ISABS) u pratnji Nj. E. g. Kennetha Herberta Mertena, veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.

Uz članove izaslanstva, sastanku su prisustvovali i hrvatski članovi, suradnici ISABS-a, prof. Dragan Primorac, stipendist AAFS-a, prof. Željko Horvatić, predsjednik Akademije pravnih znanosti Hrvatske, prof. Davor Derenčinović, zamjenik predsjednika Akademije pravnih znanosti Hrvatske, dr. sc. Tome Antičić, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković i dr. sc. Saša Missoni, ravnatelj Instituta za arheologiju.

Na sastanku je naglašena važnost međunarodne suradnje znanstvenika. Složili su se kako je, uz političke i gospodarske, iznimno važno razvijati i jačati odnose među znanstvenicima iz Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država. Interdisciplinarna suradnja znanstvenika kroz obrazovanje, istraživanje i razvoj te međunarodne projekte, od važnosti je za sve jer se upravo na tim osnovama temelji održivi razvoj i napredak čovječanstva. Dogovorena je snažna potpora Predsjednice hrvatskim znanstvenicima i međunarodnim znanstvenim projektima.

Predsjednica Republike je na kraju sastanka uručila Priznanje za osobit doprinos poboljšanju kvalitete života i zaštite zdravlja ljudi u RH dr. Rajeshu Vyasu, predstojniku medicinskih ureda američkih veleposlanstava u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji i BiH.

>> Kolinda Grabar-Kitarović otvorila konferenciju o ukrajinskoj krizi i ISIS-u

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

AN
antonelić
17:20 15.06.2015.

tako se bori za napredak lijepe naše !!!! .... bravo kolinda , odmah je treba predložiti za akademičarku ..... žena se uhvatila posla i krenula raskrinkati udbaško četničku orijunašku akciju na poljudu ..... traži da se otkrije dnk sline i dlačica na travi poljudskog stadiona .... neimenovani izvori javljaju a portali bruje da se radi o dresiranoj kozi koja pase svastiku .... ako neće kolinda , tko će raskrinkati diverziju kodnog nazivlja "koza" ???? ..... lajk za kolindu .....

DU
Deleted user
14:04 15.06.2015.

Sad će predsjednica da rješi slučaj Poljud zu pomoć FBI i CSI :))

VR
Vojislav_Radakovic
17:26 15.06.2015.

Samo je pitanje vremena kada ce otvoriti i WC...