Prijepor u Kapeli

Predsjednik Hajduka sprema tužbu zbog obustavljene dotacije

Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
'13.10.2010., Bjelovar - Da bi mogao koristiti igraliste NK-a Bilogore iz kapele, nogometni klub Hajduk iz Lipovog Brda bi se morao odreci opcinske dotacije, na sto Ivan Bandur, predsjednik NK-a Hajdu
Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
'13.10.2010., Bjelovar - Ivan Bandur, predsjednik NK-a Hajduk Lipovo Brdo Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
'13.10.2010., Bjelovar - Danijel Kovacec, nacelnik Opcine Kapela Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
13.10.2010.
u 16:15
Općinsko vijeće na prijedlog načelnika Danijela Kovačeca zbog svadljivog predsjednika Hajduku iz Lipovog Brda uskratilo je sredstva iz proračuna
Pogledaj originalni članak

Ivan Bandur, kontroverzni predsjednik županijskog trećeligaša HNK "Hajduk" iz Lipovog Brda, ovih dana priprema tužbu protiv općine Kapela. Bit će to još jedan u nizu sudskih sporova koje vodi ovaj nogometni zanesenjak za kojeg mnogi ironično tvrde da mu je osim nogomet i suđenje omiljeni "sport". Naime, Bandur se u 63 godine života pred sudom sporio već desetke puta. Posljednjih godina tuži se u više parnica, a sve su povezane s prodajom nogometnog igrališta u Kapeli koje je dotad bilo u njegovom vlasništvu. Klub iz Lipovog Brda otad je podstanar na igralištu u Novim Skucanima jer se novi vlasnik ne pridržava naknadno upisane ugovorne odredbe koja Hajduku daje pravo igranja.

Načelnikova osveta

Najnoviju tužbu Bandur podnosi jer mu je na žulj stao općinski načelnik Danijel Kovačec. Na njegov prijedlog Općinsko vijeće donijelo je Odluku kojom se Hajduku obustavlja dotad redovita dotacija iz općinskog proračuna, što je direktna prijetnja daljnjem opstanku kluba.

– Načelnik Kovačec mi se na ovaj način sveti jer sam odbio "dobronamjernu" ponudu njegove "Bilogore" – tvrdi Bandur, otkrivajući pozadinu odluke i objašnjavajući razloge tužbe. Dodaje da su mu nudili da Hajduk igra na igralištu Bilogore, ali zauzvrat bi se morao odreći općinske dotacije i to u korist tog kluba u kojem je Kovačec golman a istovremeno i predsjednik Nadzornog odbora.

Nema predaje

– Za Bilogoru se iz općinskog proračuna godišnje izdvaja oko 27 tisuća kuna, ali to im je očito malo, pa su tražili da se Hajduk odrekne svoje proračunske "crkavice" od deset tisuća kuna. Kad sam to odbio, Kovačec je pronašao "bolje" rješenje i preko Vijeća koje radi po njegovu nalogu Hajduku ukinuo dotaciju. Ne preostaje mi ništa drugo nego da tužim Općinu – objašnjava Bandur, dodajući da Hajduk nakon 40 godina uspješnog rada ne zaslužuje takav tretman. No, ne misli se predati i najavljuje žestoku borbu za preživljavanje kluba.

Nedopustivo je proračunskim novcem plaćati privatne tužbe

 – Točno je da je Vijeće na moj prijedlog odlučilo Hajduku obustaviti dotaciju. No jednako je tako točno da se svi slažu u ocjeni da je Bandur svojeglava i konfliktna osoba koja odbija svaku suradnju. Mi smo mu je nudili, ali on jednostavno nije za dogovor. No, ključno za obustavu dotacije je to što on proračunskim novcem plaća tužbe koje neprestano protiv nekog podnosi. To je neprihvatljivo – ističe u svom odgovoru načelnik Kovačec.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.