Četiri glasa protiv

Predsjedništvo izbacuje Linića iz stranke! Komadina želi biti novi šef SDP-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Slavko Linić i Zlatko Komadina
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
SDP
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
SDP
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
SDP
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
SDP
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
SDP
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
SDP
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
SDP
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
04.06.2014.
u 20:02
Protiv su bili Mirando Mrsić, Davor Bernardić, Rajko Ostojić i Zlatko Komadina
Pogledaj originalni članak

Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku o izbacivanju Slavka Linića iz stranke.

Kako doznajemo, protiv te odluke bili su ministri Mirando Mrsić, predsjednik zagrebačke organizacije Davor Bernardić, ministar Rajko Ostojić i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina.

Odluka o izbacivanju bivšeg ministra financija još nije konačna. Naime, potrebno je još da odluku Predsjedništva SDP-a potvrdi i Glavni odbor stranke većinom glasova. Sjednica Glavnog odbora SDP-a održat će se već ove subote. Nakon nje doznat će se konačna sudbina Slavka Linića.

Kako doznajemo, o izbacivanju Slavka Linića iz SDP-a na sjednici Predsjedništva gotovo da nije bilo rasprave. Izbacivanje je predložio predsjednik stranke Milanović koji nije posebno obrazlagao zašto predlaže da se izbriše Linićevo članstvo u SDP-u rekavši da ovaj to zaslužuje. Premda je, kako nam kaže jedan od članova Predsjedništva, svatko mogao reći što misli o tome, progovorili su samo oni koji su bili protiv te odluke.

Komadina najavio kandidaturu za šefa SDP-a

Nakon sjednice Predsjedništva pred novinare je izišao Zlatko Komadina koji je najavio svoju kandidaturu za novog predsjednika SDP-a

– Na sljedećim izborima za predsjednika SDP-a, kandidirat ću se za šefa stranke, rekao je Komadina, a na pitanje novinara treba li pričekati redovne unutarstranačke izbore, dakle za dvije godine ili treba ići u raspisivanje izvanrednih izbora za šefa SDP-a, Komadina je rekao: Subota je novi dan!

Komadina je rekao da će se kandidirati za šefa, ali da ga nikakva funkcija u izvršnoj vlasti ne zanima, odnosno očito se zalaže za model da šef stranke ne treba biti ujedno i šef vlade.

Željko Jovanović rekao je da je Predsjedništvo donijelo formalnu odluku o izbacivanju Linića iz SDP-a i da će takva odluka biti na dnevnom redu sjednice Glavnog odbora u subotu. Objasnio je i razloge zbog kojih je izbačen.

 – Odlučili smo da nijedan interes, da nijedna ambicija SDP-ovaca ne može biti na štetu stranke. Jedini cilj SDP-a jest pojačati rast stranke i osigurati pobjedu SDP-a na idućim izborima, rekao je Jovanović.

Šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić prije sjednice, koja je počela u 17 sati, rekao je da njega prije svega zanimaju reforme i boljitak hrvatskih građana. Na novinarsko pitanje o Liniću samo je kratko rekao da politički obračuni i izbacivanja nikada nisu donijeli ništa dobro.

Zlatko Komadina rekao je da glavna priča nije Slavko Linić nego to kamo ide SDP. Njega zanima kamo ide njegova stranka, a ne što su rekli Zoran Milanović i Slavko Linić. Na izravno pitanje Komadina je rekao da će uvijek biti protiv izbacivanja Slavka Linića iz SDP-a i podsjetio je da ga je on i primio u stranku.

Rajko Ostojić novinarima je prije sjednice rekao kako ne zna hoće li šef stranke potegnuti pitanje izbacivanje Slavka Linića iz SDP-a, ali ako do toga dođe, rekao je "naravno da neće glasovati za izbacivanje Linića". Razloge svog stajališta, naglasio je, objasnit će samo svojim stranačkim kolegama.

>> Tko je za, a tko protiv Linića? Predsjedništvo SDP-a o optužbama protiv Milanovića

>> Milanović priznao da nije rekao istinu: Jasno je tko tu laže i krade

>> Komadina: Sukob Milanovića i Linića nije tema SDP-a

>> Obersnel: Sramim se odluke o izbacivanju Linića iz SDP-a

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 83

ZD
zdepar
17:00 04.06.2014.

kamo ide sdp - odgovor je jasan - ali je prost

DE
Dejan1000
18:20 04.06.2014.

SDP je stranka u raspadu. Zavrsice tamo gdje im je i mjesto u proslosti.

Avatar tajar
tajar
17:08 04.06.2014.

Ako ćemo vjerovati Komadini, SDP još ne zna kamo ide!