Izlaze na izbore

Predstavljena nova politička platforma "Možemo!"

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
stranka Možemo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
stranka Možemo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
stranka Možemo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
stranka Možemo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
stranka Možemo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
stranka Možemo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
stranka Možemo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
stranka Možemo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
stranka Možemo
03.02.2019.
u 12:30
Inicijativni odbor Platforme čini dvadeset i šest osoba - aktivnih građana i članova lokalnih inicijativa i nezavisnih lista iz cijele Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Članovi Inicijativnog odbora za pokretanje nove progresivne političke platforme "Možemo!" objavili su u nedjelju da planiraju osnivanje nove političke stranke s kojom će izaći na izbore za Europski parlament i na izbore na državnoj razini.

"Teme  kojima ćemo se baviti usmjerene su na novi razvoj, temeljen na ulaganjima u obrazovanje i znanost, zelenoj industriji, obnovljivim izvorima energije, lokalno usmjerenom razvoju i održivoj poljoprivredi. To je razvoj koji ide na smanjenje nejednakosti među ljudima u ovoj zemlji koje su postale neizdržive", poručio je Tomislav Tomašević, vijećnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, na konferenciji na novinare na kojoj se platforma predstavila na Markovu trgu.

Inicijativni odbor Platforme čini dvadeset i šest osoba - aktivnih građana i članova lokalnih inicijativa i nezavisnih lista iz cijele Hrvatske. Riječ je o ljudima različitih profila, a svima je zajedničko da su se u dosadašnjem djelovanju u svojim zajednicama i radnim mjestima borili za javni interes i opće dobro, rekao je Tomašević.

"Odlučili smo se politički aktivirati na državnoj razini jer ne možemo više gledati kako političke elite vode ovu zemlju u propast", poručio je u ime okupljenih članova odbora, među kojima su bili i poznati zagrebački aktivisti poput Urše Raukar i Vilija Matule.

Vjerujem da imamo i borbenost i znanje da ostvarimo novu razvojnu viziju zbog koje će većina ljudi u ovoj zemlji živjeti bolje, rekao je Tomašević  i istaknuo da se Možemo! neće preslagivati s postojećim političkim opcijama jer su oni imali dovoljno vremena da pokažu što mogu.

Istaknuo je  da je politika kolektivni poduhvat i pozvao sve građane da im se pridruže u gradnji ove platforme, da zajedno razgovaraju o problemima, ali i o rješenjima.

"Mi smo široka progresivna nova politička platforma, želimo okupiti birače od krajnje lijevog, preko zelenog do socijaldemokratskog spektra. Radi tema koje ćemo istaknuti u prvi plan, vjerujemo da će za nas glasati i šire biračko tijelo", rekao je Tomašević te najavio registraciju stranku jer je ona nužni instrument za izlazak na izbore.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

CR
crocro
12:45 03.02.2019.

Eto, njihova platforma nije niti krenula a već je osuđena na propast jer će zastupati lijeve političke ideje koje propadaju i nestaju s političke scene. Nitko neće fizički raditi u tvornici za nekim strojevima ili lopatom kopati, već se samo rađaju neke nove ideje, platforme za koje je već teško izmisliti ime koliko ih je, i neke nove marginalne strančice koje svoju šansu vide u politici i dolasku do kruha bez motike. Ali kako došli tako će i nakon izbora otići.

I1
ing-12345
12:55 03.02.2019.

Ljevičari globalistički jugo nostalgičari su se udružili a mene interesira kada će to napraviti domoljubna desnica jer oni jedini imaju snagu da otjeraju HDZ sa vlasti. Ako to naprave sigurno imaju moj glas i glasove moje brojne obitelji na sljedećim izborima.

Avatar gordi
gordi
15:30 03.02.2019.

ljevićari propali prije nego su i postali......zabranit ustavom financiranje političkih stranaka...te dangube bi svi novac bez lopate a kad ga dobiju pljuvanje po Hrvatima i Hrvatskoj