beba dobila skrbnika

Pregledali snimke: Ne vidi se lice žene koja je ostavila Zvjezdanu

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Pregledali snimke: Ne vidi se lice žene koja je ostavila Zvjezdanu
30.07.2013.
u 08:25
Na posvajanje se dijete može dati tek nakon što proteknu tri zakonska mjeseca od njegova pronalaska.
Pogledaj originalni članak

I dalje je nepoznato tko je ostavio tek rođeno dijete ispred ulaza u Dom zdravlja u osječkom naselju Jug II početkom srpnja. Snimke nadzornih kamera na ulazu u objekat dostavljene su PU osječko-baranjskoj.

- Pregledali smo ih i na njima se vide konture osobe, ali ne i lice - kaže Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske. Mala Zvjezdana, kako ju je od milja prozvalo medicinsko osobolje Pedijatrije KBC Osijek, i dalje je u bolnici jer je rođena prije roka. Nakon medijske pompe, utihnuli su i pozivi potencijalnih posvojitelja. - Sve se malo stišalo - rekla je Zorica Wild, voditeljica Obiteljsko-pravne zaštite u osječkom Centru za socijalnu skrb.

U trenutku pronalaska ostavljene djevojčice, osobno je primila preko 70 poziva zainteresiranih posvojitelja. No, na posvajanje se dijete može dati tek nakon što proteknu tri zakonska mjeseca od njegova pronalaska. - Dijete je dobilo svojega skrbnika kod kojega će ići kada iz bolnice jave da je spremno za otpust. Ono mu je izvadilo i sve potrebne dokumente. O imenu ne mogu govoriti. No, skrbnik koji mu je dodjeljen neće biti njegov posvojitelj - objasnila je Wild.

>> Svi bi htjeli malenu Zvjezdanu: 'Svake dvije minute netko zove'

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.