Studentski prosvjedi

Prekid blokade pulskog sveučilišta

Foto: Saša Miljević/PIXSELL
Prekid blokade pulskog sveučilišta
04.12.2009.
u 21:30
Studenti ne odustaju od zahtjeva za potpuno javno financiranim visokim školstvom, pa stoga ne otklanjaju ni mogućnost ponovne blokade Sveučilišta na proljeće.
Pogledaj originalni članak

Pula - Nakon 11 dana studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli na večerašnjem su plenumu izglasali prekid blokade s 23 glasa za prestana, 16 protiv i 4 suzdržana.

Studenti ne odustaju od zahtjeva za potpuno javno financiranim visokim školstvom, pa stoga ne otklanjaju ni mogućnost ponovne blokade Sveučilišta na proljeće.

Jedan od razloga je tehničke prirode jer je bilo sve manje studenata voljnih obavljati dužnost redara, a ulogu je odigrala i činjenica da je Vlada pristala iduće godine s 5,5 milijuna kuna financirati izgradnju kampusa.

Studenti smatraju i da su im ciljevi djelomično ispunjeni. Naime, Senat pulskog sveučilišta na današnjoj je sjednici odbilo prijedlog Povjerenstva za izmjenu zakonske regulative o visokom školstvu, te donijelo zaključak prema kojem studenti za trajanja zakonskog prava na studiranje, imaju pravo na besplatno školovanje.

Osim toga, Senat se obvezao zajedno sa studentima analizirati prijedlog Zakona o visokom školstvu.

Za otprilike dva tjedna u Puli bi se trbali sastati predstavnici svih hrvatskih Nezavisnih studentskih inicijativa za besplatno školstvo.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
22:16 04.12.2009.

Fabio Capello se dosta zabrinul kada je ugledal svoju grupu na SP 2010 i ovo je njegova izjava za RAI Sport posle izvlačenja: \"\"Ovo su ozbiljni suparnici i trebače se John Terry i Frank Lampard spremiti i dosta trčati. Mi smo se protiv Croatie na naše dvoje utakmice skupili posljednji dan, popili par Budweisera i onda onako na inspiraciju uturili 5 komada zapadnim balkancima. Ovi iz SAD i Slovenije su ozbiljne ekipe iz razvijenih zemalje i biče dosta žustro. Bilo bi našoj Engleskoj reprezentaciji lakše da smo imali neke ozbiljne suparnike u kvalifikacijama a ne samo eksote i pola pijate momčadi koje se međusobno tuku\"\"\".

MA
maca
23:19 04.12.2009.

bilo je i vrijeme da se prekine sa glupostima

PI
Pippo9
09:11 05.12.2009.

konačno da su dosli sebi i da su shvatili da nema nista od prosvjeda