nesreća na pruzi

Prekid prometa i dalje traje: Teretni vagoni iskliznuli na željezničkoj dionici Ludina – Novoselec

Foto: Boris Scitar/PIXSELL
Prekid prometa i dalje traje: Teretni vagoni iskliznuli na željezničkoj dionici Ludina – Novoselec
17.07.2023.
u 12:17
Iskliznuće tri teretna vagona izazvalo je zatvaranje pruge radi sanacije kolosijeka. Putnike će prevoziti autobusi prema rasporedu objavljenom na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture.
Pogledaj originalni članak

U nedjelju, 16. srpnja 2023. godine, nešto prije 17 sati, došlo je do izvanrednog događaja na željezničkoj dionici između kolodvora Ludina i Novoselec koji je rezultirao prekidom željezničkog prometa na toj relaciji. Iskliznuće tri teretna vagona izazvalo je zatvaranje pruge radi sanacije kolosijeka. Putnike će prevoziti autobusi prema rasporedu objavljenom na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture. Zbog posebne regulacije prometa, moguća su kašnjenja, stoga putnike mole za strpljenje. 

Trenutno se teretni prijevoz odvija na relaciji Novska – Hrvatska Dubica – Sisak – Zagreb, dok se na mjestu iskliznuća intenzivno radi na podizanju teretnih vagona s kolosijeka. Paralelno s tim, provode se pripremni radovi koji će omogućiti sanaciju kolosijeka.

POVEZANI ČLANCI: 

Iznimno visoke temperature zraka imale su značajan utjecaj na radove sanacije kolosijeka, budući da  su uzrokovale iznimno visoke temperature tračnica. Iz tog razloga, radovi na sanaciji mogući su samo u ranojutarnjim satima kada su temperature optimalne za ovakve vrste radova, a predviđa se da će sanacija trajati pet dana.

- Molimo sve zainteresirane da za dodatne informacije kontaktiraju nadležnu policijsku postaju koja će pružiti detaljnije informacije o prekidu prometa i daljnjim uputama, poručuju iz Hrvatskih željeznica.

>>VIDEO Odjeknule eksplozije na Krimskom mostu, ima žrtava

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.