Nakon izjave Lavrova

Prekinuti pregovori o Siriji u Ženevi

Foto: Reuters/PIXSELL
Prekinuti pregovori o Siriji u Ženevi
03.02.2016.
u 20:00
Posebni izaslanik UN-a Steffan De Mistura kazao je kako je došlo do suspenzije pregovora nadajući se kako će se pregovori ipak nastaviti 25. veljače.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je šef  ruske diplomacije Sergej Lavrov rekao na konferenciji za novinare u prijestolnici Omana da ruski zračni udari neće biti obustavljeni, kako je to kao uvjet za pregovore postavila sirijska oporba, sve dok se potpuno ne poraze terorističke organizacije poput Islamske države i  Nusra Fronte koja je povezana sa Al Qaidom, pregovori u Ženevi su prekinuti.

Posebni izaslanik UN-a Staffan De Mistura kazao je kako je došlo do suspenzije pregovora nadajući se kako će se pregovori ipak nastaviti 25. veljače.

U međuvremenu, u velikoj ofenzivi na Aleppo sirijska vojska uspjela je potisnuti ISIL i deblokirati dva sela, Nebel i Zahra, koji su bili pod opsadom četiri godine.

>> Rasulo na pregovorima o Siriji, na terenu bijesni rat

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

OP
opančar
21:40 03.02.2016.

samo deri putine

Avatar superhik74
superhik74
21:32 03.02.2016.

Nema pauze za ISIL teroriste kako bi se u medjuvremenu naoruzali iz Turske i Saudijske Arabije. Naucili su Rusi lekciju "vjerovanja" zapadnim lazljivcima, koji su tako naivcu Gorbacovu obecali 1989 da se NATO nece siriti istocno kada Rusi dobrovoljno napuste istocnu Njemacku i bivse clanice Varsavskog ugovora. Do konacnog unistenja ISIL-a nema prestanka bombardiranja terorista, tu nema nista spornog.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
20:31 03.02.2016.

Umjereni i neumjereni krvoloci postavljaju uvjete. Oni isti koji su ponosno stavljali na internet snimke smaknuća zarobljenika.