SAD

Premijerka glatko k Bidenu, Zapatero čekao

Foto: AFP
Premijerka glatko k Bidenu, Zapatero čekao
14.05.2010.
u 19:21
S potpredsjednikom Bidenom razgovarat će se o potpori regiji, posebice BiH, u pridruživanju euroatlantskim integracijama.
Pogledaj originalni članak

Potpora državama regije pri uključivanju u euroatlantske integracije, s posebnim naglaskom na BiH, bit će jedna od glavnih tema razgovora premijerke Jadranka Kosor s potpredsjednikom SAD-a Joeom Bidenom u Bijeloj kući 25. svibnja, doznajemo iz diplomatskih krugova.

Poziv hrvatskoj premijerki u Washington profilira Hrvatsku kao lidera u potpori regiji u procesima pridruživanja, što je već naznačeno na susretu premijerke Kosor s američkim predsjednikom Barackom Obamom.

Susret se može tumačiti i kao jačanje savezništva – Hrvatska je aktivna u mirovnim misijama, a SAD podupire Hrvatsku pri ulasku u EU.

Inače, Obama i Biden nisu skloni susretima sa stranim čelnicima. U diplomatskim se krugovima prepričava da je španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero početkom veljače dva dana čekao u Washingtonu da ga prime Obama ili Biden, ali to se nije dogodilo.

Irački čelnici Massud Barzani i Tariq al-Hashimi doputovali su u Washington nadajući se razgovorima, ali su odbijeni zbog "zauzetosti“.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

UK
Ugo Kajvez
14:47 17.05.2010.

Argentina to Greece: You are $crewed

OB
-obrisani-
23:04 14.05.2010.

Sprema li Jaca novi \"bataljun\" za eye-rak?

DU
Deleted user
19:45 14.05.2010.

Poziv hrvatskoj premijerki u Washington profilira Hrvatsku kao lidera u potpori regiji u procesima pridruživanja... ... mozda se netko jos sjeca,prije par mjeseci smo citali nesto drugo...onda se Srbija navodila kao vazan mozda najvazniji igrac na ovim prostorima....