Bunt

"Premijerko, hitno povucite odluku o smanjenju pretplate!"

Foto: Anto Magzan/Pixsell
"Premijerko, hitno povucite odluku o smanjenju pretplate!"
14.06.2010.
u 20:22
Traže i odgovor kako se i u kojem roku HRT namjerava restrukturirati u javnu televiziju te u kojem će omjeru raspoređivati novac.
Pogledaj originalni članak

Uoči sastanka v.d. ravnatelja HRT-a J. Popovca s premijerkom Kosor osam udruga hrvatske audiovizualne industrije (stotinjak istaknutih producenata, redatelja, filmaša, glazbenika, dramskih umjetnika...) udruženo je ustalo na prosvjednoj tiskovnoj konferenciji u kinu Tuškanac protiv smanjenja pristojbe HRT-u.

Smatraju da će se u slučaju nužnih rezanja prvi na udaru naći oni i njihovi proizvodi koje u sklopu vanjske produkcije nude HTV-u.

Zatražili su hitno povlačenje odluke i sastanak s premijerkom Kosor, ali i s ravnateljstvom HRT-a.

Od njih pak traže odgovore kako se i u kojem roku HRT namjerava restrukturirati u javnu televiziju te u kojem će omjeru raspoređivati novac od pristojbe na dramski, dokumentarni, obrazovni, znanstveni, glazbeni, program za djecu i mlade te za kulturu, a iz kojih će se sredstava proizvoditi komercijalni program HRT-a.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

VO
virko_om
20:44 14.06.2010.

kako su se crveni kmeri uzvrpoljili, poznato je da je \"katedrala hrvatskog duha\" kako su neki nazivali HRT prepunjena djecom antihrvata, udbaša i komunističkih zločinaca, kada se osamostalila Hrvatska i nestalo rtz nisu nestali \"novinari, urednici, voditelji, redatelji i ostali sisavci HR proračuna, već su počeli raditi protiv Neovisnosti RH primajući Sorošove dolare i nagrade naj novinarčića poslušnika, ništa pozitivno o Hrvatskoj sve negativno, ništa Hrvatsko sve uvezeno, ništa katoličko sve antikatoličko, potpisuju se ugovori koji su štetni za sam HRT a najviše za RH a očekuju da Narod trpi i dalje plaća pljuvačinu u vlastito lice, do kada..????

VI
vidimškoj
21:39 14.06.2010.

Uz mnoštvo dokumenata koji su nastali radom Titova kabineta, kao i CK KPJ, odnosno CK SKJ, te poslije Predsjedništva SFRJ, a onda i drugih državnih tijela, najbolju sliku o prošlom sustavu i njegovu vođi ipak nam odaju tisuće pisama iz naroda koja su stizala u Titov kabinet od 1944. do njegove smrti 1980. godine. Pred čitateljima se u ovoj knjizi prvi put nalazi reprezentaivan izbor pisama iz naroda Titu iz svih razdoblja njegove vladavine, iz Jugoslavije i svijeta. Ona su danas nezaobilazna građa za svakoga tko želi dublje prodrijeti u Tita kao osobu i političara, ali i u tadašnju strukturu državne i partijske vlasti, u njezino funkcioniranje i utjecaj na društvo i procese u njemu. Pisma, međutim, odaju i mnogo više. Preko njih se mogu pratiti svi važni događaji kroz koje je prolazila Jugoslavija, ali i svijet. U pismima ćemo naći reakcije ljudi na pojedine događaje, njihova opredjeljenja, želje, probleme, htijenja... Ali istodobno ćemo upoznati i Tita, jer je na mnoga pisma dopisivao svoje primjedbe, određujući kako će se riješiti problem na koji autor pisma upozorava ili moli za pomoć, od toga da smrtnu kaznu zamijeni doživotnim zatvorom do toga da određuje tko s kime može sklapati brak. Sadržaj pisama vrlo je šarolik: od božanskog obožavanja Titova lika i djela, na što je uvelike utjecalo i sustavno građenje njegova kulta ličnosti, nalik Staljinovu u SSSR-u, pa do kritiziranja Titovih poteza i zahtjeva da odstupi sa svoga položaja. Pisma iz naroda izvrsna su građa za još bolje razumijevanje Titove vladavine i njega kao osobe. No ona su i nezaobilazna građa za politološke, sociološke, psihološke i tko zna kakve još studije o tadašnjem društvu, ljudima, mentalitetu, ponašanju, odnosu prema državi, vođi, partiji... Stoga je ova knjiga još jedan doprinos istraživanju Tita i titoizma u Hrvatskoj. \"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\" Pozdrav sa Jadrana virko.

BL
Bljakonja
23:07 14.06.2010.

Bandu žulja to, kaj im prijeti gubitak znatnih milijuna kuna u njihove parazitske džepove...bandu parazitsku, kaj je nepotistički u sprezi s ovim korumpiranim lopovima na HRT-u. Fuuuj! P.S. gadi mi se od njihovih uradaka...toliko da zaslužuju otvorenu pozornicu na Jakuševcu...pa tam\' nek\' štakorima i ostaloj gamadi izvode svoje predstavice...