TRAGIČNA NESREĆA

Preminula nakon što ju je udario automobil dok je prelazila cestu

Foto: ilustracija
Preminula nakon što ju je udario automobil dok je prelazila cestu
12.06.2014.
u 13:28
Ruža Novina pokušala je prijeći cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza
Pogledaj originalni članak

Ruža Novina (63) preminula je pet sati nakon što je na nju u srijedu oko 20.30 sati u Bistričkoj ulici u Sesvetama naletio mercedes CLK zagrebačkih registracija kojima je upravljala K. P. (28).

Do nesreće je došlo kada je 63-godišnjakinja pokušala prijeći cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Iako se vozačica koja ju je udarila odmah zaustavila i nazvala hitnu pomoć, unesrećena je unatoč liječničkoj intervenciji preminula oko 1.30 sati.

Zbog utvrđivanja okolnosti prometne nesreće policija moli sve svjedoke da im se jave na broj telefona 192.

>> Pješakinja poginula u naletu putničkog vlaka

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JM
jazz.moli.5
20:43 12.06.2014.

Premda se ovaj komentar ne odnosi na ovaj slučaj jer ne znam kako se nesreća dogodila, moram kao dugogodišnji vozač reć da je stanje na ulici jednako kaotično kao i sve ostalo u ovoj državi. Vožnja automobilom je postala napor zbog silnih gužvi, vozača koji se ne pridržavaju propisa, reda i vozačke kulture, ali i zbog pješaka koji poput bezglavih stvorova srljaju pred vozilo. Motociklisti nasrću kao kamikaze sa svih strana, biciklisti iznenada s nogostupa izlijeću na pješački prijelaz bez zzaustavljanja itd. Čovjek bi, izgleda, morao imati 4 para očiju dok vozi. I kad sve to vidim čini mi se da imamo više sreće nego pameti jer s ovakvim nenormalnim ponašanjem svih sudionika u prometu, nesreća bi moglo biti i puno više. Uistinu katkad požalim što na našim gradskim prometnicama nema prometnih policajaca koji dijele kazne. Recite i sami, koliki je postotak onih koji daju žmigavac. Sad kao da je postalo pomodno i poželjno nepoštivanje propisa. A koliko često vidite da roditelj čak riskira život svog djeteta prelazeći cestu ondje gdje nije pješački prijelaz. Mislim da bismo svi trebali malo više pažnje posvetiti svom ponašanju na kolniku.