Odlazak

Preminuo dugogodišnji novinar Večernjeg lista Željko Grgurinović

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Sisak: Na Novinarskom balu dodijeljene zahvalnice i priznanja te zlatna pera
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Željko Grgurinović
30.12.2022.
u 10:20
Zbog agresije na Pounje 1991. došao je u Sisak i radio u dopisništvu Večernjeg lista. Zahvaljujući svojim novinarskim i organizacijskim sposobnostima imenovan je i rukovoditeljem dopisništva Večernjeg lista.
Pogledaj originalni članak

Nakon duge i teške bolesti, u Sisku je preminuo dugogodišnji novinar Večernjeg lista Željko Grgurinović.

Željko Grgurinović rođen je u Sarajevu 11. veljače 1951. godine. Nakon završene osnovne i srednje škole u Sarajevu, dolazi u Zagreb gdje završava Kineziološki fakultet i stječe zvanje profesora kineziologije. Početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća preselio je u Hrvatsku Kostajnicu gdje je radio u srednjoškolskom centru.

Kako u to vrijeme u Hrvatskoj Kostajnici nije bilo profesionalnih novinara, a samo su povremeno dolazili novinari ili televizijske ekipe, Željko, kao član Izvršnog vijeća Skupštine općine, dobiva zadatak unapređenja informiranja s područja općine. Pritom se i osobno angažira kao honorarni dopisnik tada najčitanijeg Večernjeg lista. 

Budući da su mu bili dostupni izvori informiranja, tekstova je bilo sve više i više, pa su ga kolege iz sisačkog Jedinstva angažirali za povremenu suradnju za članke o lokalnim temama i događajima. 

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Željko Grgurinović

Zahvaljujući profesionalnom radu te kvalitetnom i pouzdanom izvještavanju s područja Kostajnice i Pounja, od Večernjeg lista uskoro dobiva ponudu da počne profesionalno raditi. 

S obzirom na to da se u novinarstvu vrlo dobro snašao i zavolio ga, postaje stalni dopisnik tog dnevnog lista iz Hrvatske Kostajnice. Godine 1991. zbog agresije na Pounje dolazi u Sisak i radi u dopisništvu Večernjeg lista. Zahvaljujući svojim novinarskim i organizacijskim sposobnostima imenovan je i rukovoditeljem dopisništva Večernjeg lista te na tom radnom mjestu ostaje do umirovljenja 2011. godine. Za zasluge u Domovinskom ratu odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.