U KARLOVAČKOJ BOLNICI

Josip Boljkovac preminuo u 94. godini

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Josip Boljkovac
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Josip Boljkovac
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Josip Boljkovac
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Josip Boljkovac
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Josip Boljkovac
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Josip Boljkovac
10.11.2014.
u 18:55
Točan uzrok smrti još nije poznat
Pogledaj originalni članak

Josip Boljkovac preminuo je u Karlovcu oko 17.45 sati. Prvi ministar unutarnjih poslova samostalne Republike Hrvatske umro je u prostorima Opće bolnice Karlovac, gdje je hospitaliziran tijekom jutarnjih sati.

Tu vijesti potvrdili su nam iz bolnice, a točan uzrok smrti još nije poznat. Ipak, javna je stvar da je Boljkovac već niz godina bolovao, a komentira se kako su i godine učinile svoje.

Umro je točno dan prije nego što bi navršio 94. godinu.

Boljkovac je rođen 1920. godine u mjestu Vukova Gorica pokraj Karlovca. Početkom Drugog svjetskog rata priključuje se SKOJ-u, odlazi u partizane, a potkraj rata postaje šef Povjerenstva Ozne za kotar Karlovac. Od 1963. do 1969. godine bio je gradonačelnik Karlovca, a nakon sloma Hrvatskog proljeća 1972. je uklonjen iz političkog i javnog života. Uoči demokratskih promjena ulazi u HDZ, 1990. imenovan je ministrom unutarnjih poslova, a smijenjen je 1991.

Boljkovac je bio optužen za likvidaciju 21 civila u svibnju 1945. godine kao tadašnji prvi čovjek karlovačke Ozne, no na kraju je oslobođen optužbi.

Cijelu biografiju Josipa Boljkovca pročitajte ovdje.

>> Boljkovac slomio tri rebra, u bolnici proveo tri tjedna

>> Boljkovac o mirovini: Primam 7000 kuna, a trebao bih 16.000

>> J. Boljkovac: Karamarko me može samo pohvaliti. Nisam nikoga ubio!

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr