Pozlilo mu na trajektu

Preminuo poznati vinar Zlatan Plenković

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Zlatan Plenković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Zlatan Plenković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Zlatan Plenković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Zlatan Plenković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Zlatan Plenković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Zlatan Plenković
18.03.2016.
u 12:57
Zlatana Plenkovića smatra se jednim od najboljih hrvatskih vinara.
Pogledaj originalni članak

Ugledni hrvatski vinar Zlatan Plenković s otoka Hvara, koji je po svojim vinima "Zlatan otok" i "Pošip" bio poznat i izvan Republike Hrvatske, umro je na trajektu koji je sinoć isplovio iz splitske gradske luke prema Starom Gradu na Hvaru nakon što mu je pozlilo, a nije mu pomogao ni pokušaj reanimacije liječnika koji se nalazio na trajektu, potvrdili su u splitskom KBC-u.

Plenković je imao  temperaturu i na trajektu mu je pozlilo, rekli su dežurni liječnici u splitskom KBC-u. Koordinator Jadrolinijina plovnog područja Split Ante Mrvica rekao je kako je trajekt isplovivši iz splitske Gradske luke bio na polovici puta prema Hvaru te se nakon što je Plenkoviću pozlilo vratio u Gradsku luku Split. – Po dolasku u Gradsku luku Plenković je iz broda premješten u kola Hitne medicinske pomoći, a nakon toga trajekt je ponovno isplovio prema Hvaru – kazao je Mrvica.

Zlatana Plenkovića smatra se jednim od najboljih hrvatskih vinara. On je na natjecanjima vinara u Hrvatskoj i inozemstvu osvojio brojna priznanja. Posljednju nagradu dobio je u Francuskoj, gdje je na natjecanju vina čuvanih u hrastovim bačvama njegovo vino uvršteno među deset najboljih u svijetu. Časopis "Svijet u čaši" proglasio je Plenkovića 2015. i 2007. godine za vinara godine u Hrvatskoj.

>>Plenković: Hvarski specijalitet Zlatan gregada

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
14:50 18.03.2016.

Sjajna i velika obitelj! Laka vam zemlja Hrvatska, gospodine Plenković! Eminentni ljudi, od dominikanaca do znanstvenika! Zlatan najbolji vinar, pokojni prof.dr.sc. Juraj Plenković, prof.dr.sc. Mario Plenković, i njegov sin, danas veliki mladi čovjek, Andrej Plenković!

DU
Deleted user
13:36 18.03.2016.

neka ti laka hrvatska zemljica

DU
Deleted user
13:22 18.03.2016.

rip Zlatane...laka ti zemlja...sućut familiji......danas jesi , sutra nisi,,,