Obeštećenje oboljelom zbog upotrebe mobitela

Presedan: Sud presudio kako mobitel može uzrokovati rak!

Foto: Marko Jurinec/VLM
Presedan: Sud presudio kako mobitel može uzrokovati rak!
28.02.2010.
u 09:33
Innocentu Marcoliniju (57) iz mjesta Carpenedolo dobio je tumor na licu i proglašen je 80 postotnim invalidom. Mobitel ili bežični telefon koristio je zbog posla pet ili šest sati dnevno.
Pogledaj originalni članak

RIM – Upotreba mobitela može biti jedan od razloga oboljenja od tumora na obrazu. Prizivni sud u gradu Bresciai je osudilo mirovinsku-zdravstvenu ustanovu Inail na plaćanje obeštećenja Innocentu Marcoliniju (57) iz mjesta Carpenedolo, koji je zbog posla mobitel ili bežićni telefon koristio i pet do šest sati dnevno.

Dobio je tumor na licu i proglašen je 80 postotnim invalidom. Po prvi puta je jedan sud priznao kao uzrog oboljenja upotrebu mobitela.

Gnetičar iz Padove, Angelo Levis, kaže kako su suci priznali jedno izučavanje švedskog profesora Lennarda Hardella u vezi upotrebe mobitela i oboljenja. Marcolini je radio kao menadžer i kaže kako se nada da će njegov primjer poslužiti i za druge slučajeve. Sada upotrebljava isključivo fiksni žičani telefon.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar sebastian
sebastian
12:21 28.02.2010.

Nije vazno dali ce neko rak dobiti, vazno je dali ce kompanije lovu zaraditi isto tako nasi politicari, ne interesira njih zdravlje gradjana !!!! profit je vazan i to osobni..

OB
-obrisani-
10:58 28.02.2010.

Svi su bežični telefoni opasni, uključujući i prijenosni, kućni. Kako se zračenje zbraja, a ljudi sve više vremena provode uz telefone, posebice mladi, to će posljedice biti sve izraženije. Mala su djeca posebno osjetljiva. Valja ih držati daleko od svih bežičnih uređaja, osim infracrvenih. Opasnost po zdravlje od mikrovalnih uređaja, u što spadaju mobiteli, poznata je desetljećima, ali se zbog novca namjerno umanjuje ili prešućuje. Druga je velika opasnost uporaba mikrovalnih pećnica.

Avatar kresimir*
kresimir*
20:25 28.02.2010.

Naravnoucenije. Ganjajte zive komade odnosno ne drkajte po internetu, jer je opasno po zdravlje.