Slučaj Pukanić

Prešutivši najavu ubojstva policajac Šipušić prekršio zakon

Foto: Nova TV
policajac šipušić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
borovec bijelic (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
borovec bijelic (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
borovec bijelic (1)
05.11.2010.
u 15:55
Nekoliko dana prije ubojstva Pukanića i Franjića Amir Mafalani mu je rekao kako se sprema nešto veliko te da je izvor te informacije Robert Matanić, a policajac nikoga nije izvjestio o tome
Pogledaj originalni članak

Ravnateljstvo policije objavilo je rezultate potrage radne skupine koja je trebala otkriti pozadinu priče o tome zašto je policajac Nenad Šipušić prešutio da mu je jedan od njegovih doušnika iz krim-miljea najavio da će se u središtu Zagreba dogoditi ubojstvo.

Šipušić nije progovorio ni kad je ubijen Ivo Pukanić, nego tek nakon što je na to bio prisiljen jer je sam suradnik, Amir Mafalani, to rekao na sudu.

Policija i dalje ne zna mnogo više nego što je znala prije gotovo tri tjedna i tek će se ispitati je li Šipušić bio tek nesavjestan, pa će odgovarati disciplinski, ili je počinio neko kazneno djelo, odnosno je li bio u dosluhu s upravo osuđenim ubojicama Ive Pukanića. O tome su novinarima govorili Vitomir Bijelić, načelnik krim-policije te glasnogovornik Krunoslav Borovec, najavivši da će načelnik Policijske uprave Zagreb odlučiti o tome hoće li Šipušić, koji još radi kao policajac, biti suspendiran.

Radna skupina utvrdila je da je prekršio Zakon o policiji i Zakon o kaznenom postupku kad nikome nije ništa rekao o dojavi za ubojstvo pa ni nakon što se ono dogodilo.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

BA
baš
16:36 05.11.2010.

A jebote, što policajci svašta znaju a ne govore. I nikome ništa. Doduše ako govore mogu samo nagrabusiti. Kao i svi. Svi se nešto furaju na to da se mora, ali se mora jedino i samo onda kada smo na to prisiljeni, a kada radimo građansku dužnosti, bivamo ismijani, izloženi, nezaštićeni. Tko da priča? Svi mi pričamo samo kada moramo. Zato policajac nije iznimka, on samo potvrđuje pravilo.

PE
PetraPan
18:12 05.11.2010.

Sramota od policajca.

NE
Netjak
23:36 06.11.2010.

za dudek23: Vrlo je jednostavno, provjeri. EU ima sve potrebne statistike dostupne na internetu. Hrvatska ima jednog policajca na 217 stanovnika (prema brojnom stanju iz 2007, sad je i puno gore), Njemačka na 350, Mađarska na 390, a susjedna slovenija na 257 (graničari uključeni). SAD - 1:500+. Razina kriminala je neusporediva u odnosu na Njemačku, Francusku i slično, mi smo raj na zemlji. Pa, čemu toliko policajaca?