Napadaču određen pritvor

U životnoj opasnosti: Pretučen predstavnik srpske nacionalne manjine

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
U životnoj opasnosti: Pretučen predstavnik srpske nacionalne manjine
16.05.2019.
u 14:11
Sutkinja istrage na Županijskom sudu u Rijeci napadaču je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke
Pogledaj originalni članak

Radoje Petković (63) brutalno je pretučen 24. travnja ispred jednog kafića u Viškovu i još je uvijek u životnoj opasnosti. Petković je potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i građevinski poduzetnik, pišu Novosti.

Riječka policija kao napadača je identificirala Iliju Glavića (48), kojeg Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci sumnjiči za kazneno djelo nanošenja osobito teških tjelesnih ozljeda. Sutkinja istrage na Županijskom sudu u Rijeci odredila mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Petković je nakon kratke prepirke sa Glavićem u lokalu krenuo prema svom automobilu. Glavić ga je sustigao na parkingu i brutalno napao. Na snimkama nadzorne kamere vidi se da Glavić nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svijest i pao na tlo.

Pripadnici srpske zajednice zgroženi su napadom na sunarodnjaka koji je bio izuzetno aktivan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 58

Avatar Grunf
Grunf
14:28 16.05.2019.

kakve veze ima napad s nacionalnošću?! opet novinari vide "bele" miševe.

MO
moškov
14:27 16.05.2019.

vijece srpske nacionalne manjine u kastvu ????? to moze biti samo u hrvatskoj i nigdje vise na kugli zemaljskoj..pretucen zbog niezmirenih gradjevinskih racuna...

Avatar taqa
taqa
15:30 16.05.2019.

Ukratko,Srbin Glavić iz Bosanskog Broda koji je inače bio pripadnik srpske vojske u BIH,mučio nesrbe u logorima,haški optuženik je pretukao Srbina iz Kastva. Da ne bi opet pričali o ustašama.