Policija poziva na oprez

Prevaren stariji muškarac (75): Nepoznatoj osobi dao PIN bankovnog računa

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Prevaren stariji muškarac (75): Nepoznatoj osobi dao PIN bankovnog računa
12.05.2023.
u 10:10
Nakon što se dogovorio za kupnju alata, dao je osobne podatke nepoznatom muškarcu koji je idući dan s računa podignuo i ukrao velike svote novca
Pogledaj originalni članak

Istarska policijska uprava izvijestila je o prijevari 75-godišnjaka koji je pokraden prilikom kupoprodaje alata. Telefonskim putem se dogovorio s nepoznatim muškarcem čiji je broj mobitela dobio preko aplikacije za kupoprodaju. Zatim mu je dao sve podatke bankovne kartice, uključujući i PIN svog bankovnog računa. Tek sljedeći dan primijetio je kako mu je s računa nestalo više tisuća eura. Počinitelj je podizao veće svote novca u više navrata te se za njim još uvijek traga. 

 

S obzirom na nesretan slučaj, policijska uprava upozorava sve građane da štite svoje osobne podatke, kako u stvarnom svijetu pa tako i online. Savjetuje da svoje osobne podatke ne dijelimo s nepoznatim osobama, dakle ime i prezime, adresu, OIB, matični broj, podatke bankovnih računa... Isto tako, osobne dokumente ne bi trebali pokazivati ili davati nikome osim službenim i nadležnim osobama.

 

Također upozoravaju na potpisivanje dokumenata ako niste sigurni u njihov sadržaj. Sve dokumente koje bacate u smeće treba pregledati da ne otkrivaju osobne podatke i učiniti ih nečitljivima kako biste zaštitili svoju privatnost. Ako sumnjate na zloporabu vaših osobnih podataka ili krađu, obavezno se obratite policiji i prijavite kazneno djelo.

>> VIDEO Provala u bankomate: Eksplozija odjeknula u Tučepima

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar KalebJosua
KalebJosua
10:48 12.05.2023.

Molim istražite tko je nepoznata osoba!