SIM klonovi

Prevario teleoperatora i nabio račun od 340.000 kuna

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Prevario teleoperatora i nabio račun od 340.000 kuna
04.07.2012.
u 11:14
Na prijevaru uzeo SIM karticu pa je klonirao i klonove koristio u Ukrajini, Rusiji i Kazahstanu
Pogledaj originalni članak

Nepoznati počinitelj napravio je 340 tisuća kuna štete jednom telekomunikacijskom operatoru sa sjedištem u Zagrebu. Riječ je o iznosu računa telekomunikacijskog prometa koji je napravljen u Ukrajini, Rusiji i Kazahstanu korištenjem kloniranih SIM-kartica.

Točan broj počinitelja nije poznat, no sigurno je da muškarac koji se predstavio kao djelatnik operatora kako bi se domogao SIM-kartice, nije radio na svoju ruku. On je, naime, u ožujku došao u obiteljsku kuću u Markuševcu i predstavio se kao službenik tvrtke iz Zagreba. 

Ponudio je 51-godišnjoj vlasnici kuće  potpisivanje ugovora na njezinu postojeću liniju uz pretplatu. Prilikom sklapanja ugovora uzeo je SIM-karticu te s iste iščitao ključne podatke koji su poslije iskorišteni za kreiranje drugih SIM-kartica s istim podacima.

U suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog kaznenog djela i pronalasku počinitelja, izvijestila je varaždinska policija kojoj je teleoperator nepoznatog počinitelja prijavio zbog kaznenog djela prijevare. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

CH
ch996699
11:38 04.07.2012.

Kako da ne, ako je tako onda je tip vanzemaljac. sve SIM kartice unazad 7 godina i više koriste COMP128 v2 ili v3 vrstu zaštite. Nema mogučnosti da se do ključeva dodje bez da je netko od službenika u Telekom operatoru dao pristup istima. To je bio "INSIDE JOB"

BA
Bandit
14:40 04.07.2012.

Nemora biti vanzemaljac ,mora samo imati odgovarajuci hardwer i softwer i do parametara nije tesko doci i naravno nadprosjecnog znanja. Nepostoji ista zasticeno niti ce postojati pa tako ni drk sim kartica :) Narocito ako je od usljivog lopova VIPA...a ni ostali operateri isu nista posteniji.

EX
excell
20:16 04.07.2012.

...zašto niste pisala kad je meni T-kom naplačivao uslugu koju nisasm ni tražio ,a kamoli koristio ...priznali su grešku ali novac ne žele vratiti ...mislim da nisam jedini na taj način prevaren