niz tragedija

Preživio je rat, karcinom i tri moždana, a sada je izgubio i kuću: 'Unuk mi je jutros dao 10 kuna'

Foto: Željka Novaković/Facebook
Foto: Željka Novaković/Facebook
Foto: Željka Novaković/Facebook
Foto: Željka Novaković/Facebook
Foto: Željka Novaković/Facebook
Foto: Željka Novaković/Facebook
Foto: Željka Novaković/Facebook
Foto: Župa Sv. Ćirila i Metoda Vinkovci/Facebook
Foto: Željka Novaković/Facebook
Foto: Željka Novaković/Facebook
Foto: Željka Novaković/Facebook
07.10.2022.
u 17:34
Antunu je izgorjela i radiona, koju je nazvao "svojim životom". "Strašno, samo ne vrijedi kukati" rekao je pomirljivo, dodajući kako u ovakvim tragedijama Hrvatska uvijek ima veliko srce.
Pogledaj originalni članak

Obitelj Kedmenec iz Vinkovaca u manje od pola sata ostala je bez svega jučer u požaru obiteljske kuće. Umirovljeni branitelj Antun Kedmenec skoro je izgubio život pokušavajući spasiti stvari.

"Ja ću se i psihički razboljeti, fizički sam već bolesna" rekla je Ljube Kedmenec dok ju je muž tješio pred zgarištem njihova doma. Antun je uz pomoć susjeda pokušao zaustaviti širenje požara prije dolaska vatrogasaca, no bezuspješno. "Dobili smo dojavu o požaru obiteljske kuće, te smo izašli i zatekli požar u razbuktaloj fazi, te smo pozvali pojačanje tako da je požar ugašen s dva vatrogasna kamiona i pet vatrogasaca" rekao je zapovjednik JVP Vinkovci Krešimir Jelić za RTL.hr.

U požaru su ostali i bez svega što su spremili nakon svinjokolje, a iako im je u pomoć stigao Crveni križ s osnovnim potrepštinama, to je tek djelić onoga što obitelj treba. Antunu je izgorjela i radiona, koju je nazvao "svojim životom". "Strašno, samo ne vrijedi kukati" rekao je pomirljivo, dodajući kako u ovakvim tragedijama Hrvatska uvijek ima veliko srce.

Antun, inače umirovljeni branitelj, preživio je karcinom i tri moždana udara, te kaže kako svi u gradu znaju za njega i njegovog unuka te uvijek pitaju za njega ako Antun slučajno sam sjedne na kavu. "Dao mi je jutros kada sam došao po njega. Evo ti dida 10 kuna" ispričao je Antun kroz suze. 

Ipak nije sve crno za obitelj Kedmenec, jer u 11. mjesecu očekuju prinovu u obitelji. "Curicu ću imati, princezicu" raznježio se Antun.

Podsjetimo, lokalna Župa sv. Ćirila i Metoda organizira prikupljanje donacija i pomoć u obnovi kuće za obitelj Kedmenec.

 

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.