Samohrani otac i sin

Priča koja je digla Hrvatsku na noge: Tati Matiji stigle i ponude za posao

Foto: Nova TV
Matija i Milan Basarac
Foto: Nova TV
Matija i Milan Basarac
Foto: Nova TV
Matija i Milan Basarac
Foto: Nova TV
Matija i Milan Basarac
Foto: Nova TV
Matija i Milan Basarac
Foto: Nova TV
Matija i Milan Basarac
06.02.2015.
u 21:05
Javili su se i oni koji im žele pokloniti kuću za stanovanje ili sagraditi novu
Pogledaj originalni članak

Cijelu Hrvatsku digla je na noge dirljiva priča o samohranom ocu Matiji Basarcu i njegovom petnaestogodišnjem sinu Milanu koju je objavilo Provjereno Nove TV. Matija je nezaposlen i žive od 1400 kuna pomoći. Milanova majka napustila ih je prije 6 godina, i od tada je Matija i otac i majka.

Iako žive skromno, Milanova je jedina želja bila da tata rublje više ne pere na ruke, nego da si kupi novu perilicu. Ali tata je novac, 1650 kuna, ipak odlučio izdvojiti za Milanovo maturalno putovanje. „Nisam mogao reći da neće ići kad mi ga je žao, jer je dobar učenik i, ako idu sva djeca, neka ide i on. To je jednom u godini i gotovo“, sinoć je pred cijelom Hrvatskom ispričao Matija.

Od kada je sinoć emitiran prilog, telefoni i email adrese na cijeloj Novoj TV zatrpani su pozivima i porukama gledatelja koji žele pomoći. Tati Matiji već je stiglo nekoliko ponuda za posao. Javili su se i oni koji im žele pokloniti kuću za stanovanje ili sagraditi novu, ali i oni koji Milanu žele donirati nove slušne aparatiće. Dječaku su ponuđena i ljetovanja diljem Hrvatske, nekoliko stipendija za cijelo vrijeme trajanja srednje škole. „Ovoliko pomoći, toliko ljudi. To stvarno ni u najluđim snovima nisam očekivao“, otkrio je Milan. On i tata Matija od jutra dočekuju goste koji donose poklone. Novac za maturalac donijeli su laboranti iz Siska, a Davor Kobasić doveo je auto pun hrane i kućnih potrepština. Jednostavno je, kaže morao reagirati, pomoći. „Živimo u 21. stoljeću, a da ljudi ovako žive…to nema nigdje“, izjavio je Davor za Dnevnik Nove TV.

„Hvala svima koji žele pomoći. Ima i drugih isto kojima je potrebno. Meni ne treba jednome sve, a nekome ništa“, rekao je Matija. A sve se dogodilo zbog dječaka koji nije imao puno želja.

>> Hrvatska na nogama – svi žele pomoći Milanu i njegovu ocu!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 73

DU
Deleted user
21:31 06.02.2015.

"Meni ne treba jednome sve, a nekome ništa." Eto što kaže skroman čovjek. Kapa do poda!

IV
ivanlovin
21:42 06.02.2015.

Meni je sve rekao kad ga je pitala novinarka dobili ste par perilica sta ce te sa njima. on rece dacu nekom kome su potrebne kao i meni. Velik covjek

Avatar tituš
tituš
21:26 06.02.2015.

Evo kako se dragi Bog pobrine za svoje ..