uzvraćen udarac

Priče da u Lećevici neće biti centar otpada jednostavno su smiješne!

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Priče da u Lećevici neće biti centar otpada jednostavno su smiješne!
17.03.2011.
u 13:25
Župan Ante Sanader poručuje da se svaki detalj želi raspraviti s javnošću i ekološkim udrugama i kako nikakvo požurivanje neće prihvatiti
Pogledaj originalni članak

Najave nekih oporbenih stranaka u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, konkretno HNS-a, kako od centra za gospodarenje otpadom u Lećevici neće biti ništa, naprosto su smiješne i dječja priča, izjavio je Ante Sanader, župan splitsko-dalmatinski, osvrćući se na tiskovnu konferenciju HNS-a.

Naglašava da je ovo predizborna godina i kako svi "pričaju priče".

Splitsko-dalmatinska županija isplatila je 4 milijuna kuna za centar, a sve političke stranke, pa i oporbene, sudjelovale su u pripremi natječaja za taj projekt.

Projekt centra za gospodarenje otpadom u Lećevici na reviziji je u Hrvatskom fondu za privatizaciju koji plaća 60 posto projekta. Kad revizija bude završena, prijavit će ga u europske fondove. U projektu, podsjeća župan, nije bio kvalitetno obrađen kruti otpad, pitanje teških metala i gorivi dio otpada.

– Svaki detalj želimo raspraviti s javnošću i ekološkim udrugama, a radili smo i posebno zoniranje kako ne bi bilo opasnosti od zagađenja rijeke Jadro – rekao je župan. Dodaje da neće prihvatiti nikakvo požurivanje, ma od koga dolazilo.

– Centar za gospodarenje otpadom u Lećevici bit će napravljen kad budu ispunjeni svi uvjeti, 2013. ili 2014. godine – poručuje župan Ante Sanader.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.