Premijera tramišak nije izvijestila

Priču o prijetnjama ministrici Plenković nazvao ekstremno bizarnom

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Ministrica Tramišak u društvu gradonačelnika i župana obišla gradilište Gospodarskog centra
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Ministrica Tramišak u društvu gradonačelnika i župana obišla gradilište Gospodarskog centra
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Ministrica Nataša Tramišak obratila se medijima
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade najavio popuštanje mjera
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade najavio popuštanje mjera
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade najavio popuštanje mjera
24.03.2022.
u 19:49
Ovo svakako nije dobro, ne pridonosi normalnom povjerenju, kazao je Plenković
Pogledaj originalni članak

Priču o prijetnjama kojima je posljednjih mjeseci izložena ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak premijer Andrej Plenković nazvao je ekstremno bizarnom. Poručio je kako situacija ne može ostati na onom što je izrečeno, a ne demantira ni mogućnost da ministrica bude smijenjena.

- Nismo još o tome razmišljali, ali moramo razjasniti. Ovo ovako ne može ostati. Ovo je jedna od najbizarnijih situacija koja se dogodila - rekao je Plenković. Time je odgovorio na izravno pitanje razmišlja li o smjeni ministrice, koje mu je postavljeno nakon što je praktički potvrdio da ministrica ne uživa njegovo povjerenje.

- Ovo svakako nije dobro, ne pridonosi normalnom povjerenju - kazao je Plenković. U čitavoj priči premijeru najviše smeta što su navodi o prijetnjama ministrici zbog njezina odbijanja da produlji ugovor o suradnji s tvrtkom Omega softver izišle u javnost, a da ga Tramišak nije unaprijed izvijestila o navodnim prijetnjama.

Premijeru se nije svidjelo ni što se kao osobu povezanu s prijetnjama u dijelu medija navodilo njegova savjetnika Zvonimira Savića, iako je sama Tramišak to demantirala pa se čini kako postoji mogućnost da Tramišak, zbog navoda o prijetnjama, ostane bez ministarske funkcije prije dvojice članova Vlade protiv kojih DORH službeno vodi istragu zbog sumnji u koruptivna kaznena djela.

Video: Horvat nakon izlaska iz zatvora: Siguran sam da će afera Horvat poprimiti žensko ime

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

OL
oliva309
20:35 24.03.2022.

Složila bi se s premijerom . Takve bizarnosti nema u Hrvatskoj.

DU
Deleted user
07:38 25.03.2022.

Plenković: To nije nikakva prijetnja, naime ministrici se po habitusu može dogoditi da ima one dane u mjesecu te da je zaboravila staviti tampon pa ima krvi do koljena, naime logično je da će krv pod djelovanjem gravitacije imati tendenciju ići prema koljenima. Druga tvrdnja da će ju provući kroz blato, samim time ministrici poljoprivrede je u opisu posla provlaćenje kroz blato i to po mogućnosti u štiklama. Ovo su zlonamjerne konstrukcije oporbe i baš je indikativan tajming!

TO
TORQUEMADA
08:15 25.03.2022.

Ma najbizarnije je što se premijerova vlada raspada već godinama i svakome je već očito da ondje nema poštenog čovjeka. Trud da se pošto-poto sve sakrije i održi na životu mora rezultirati sve bizarnijim zgodama kojima svjedoči hrvatska javnost. Tek će se vidjeti posljedice ovih improvizacija kad ova vlada ode nakon izbora ili prije njih, kad se njen predsjednik premjesti na funkciju koju priželjkuje izvan ove države, a zemlja ostane u teškim problemima jer su je predugo vodili ljudi skloni korupciji, nekompetentni i ucjenjivi.