Kolumna

Gotovina i Markač izrekli najveću istinu prije 10 godina. Da nisu, možda bismo još bili u konvoju sa Srbijom, BiH...

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Gotovina i Markač izrekli najveću istinu prije 10 godina. Da nisu, možda bismo još bili u konvoju sa Srbijom, BiH...
13.11.2022.
u 10:55
Pitanje je kako bi sada bili raspoloženi da se prije 10 godina, 16. studenoga 2012., nije zbio događaj koji je bio preduvjet da uopće postanemo članica EU. Tog su dana, odlukom drugostupanjskog sudskog vijeća kojim je u Haagu predsjedao nezaboravni stari sudac Theodor Meron, oslobođeni svih optužaba hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 48

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
12:23 13.11.2022.

Herceg zasto ti nosis Herceg ime. A nisi Hercegovac. Jel da znas situaciju nebi takve gluposti pisao. I to je dokaz da za Hrvatskom ili Hercegovackim Hrvatima ti nemas ni blage veze. Ni dreka pod noktom.

KR
kronika20
14:01 13.11.2022.

Naš je problem što među nama ima još previše orjunaške, zaostala jugo srpske bagre koji ne mogu oprostiti našim velikanima, herojima, Ocu domovine što im je srušio srboslaviju. Ta bagra je bila oduševljena kada su bili osuđeni naši heroji, slučajni moron je koristio svaku priliku da istražuje gdje general Gotovina, ta bagra je svršavala kada je dostojno otišao naš velika general Praljak

Avatar horuk
horuk
15:13 13.11.2022.

To je bila ionako cista politika i sa pravom i pravdom nije imalo nikakve veze. Oni kao branitelji nisu ni trebali biti tamo jer objektivno nisu cinili zlocine. Sudjeno nam je jer nas neki nisu voljeli. Promjenilo se nakon sto smo dokazali da smo drugaciji od komsija i da objektivno pripadamo srednjoj Europi i da smo oslonljiv partner. Da to nismo pokazali i dokazali generali bi bili osudjeni svejedno sto su nevini. Poslije je isto bila politicka odluka da se pusti Seselj, svejedno da je dokazano da je on raspirivac zlocina i mrznje. Merkelica je htjela fino sa Srbima i tako je to bio jedan signal za Srbiju da im se udvara. Kao i uostalo njeno udvaranje Rusiji. Sve to sa pravom nema nikakve veze. Pomislimo samo za optuzbu "Prekomjernog granatiranja Knina" koji skoro nije bio ni ostecen. Naspram tome prekomjernog granatiranja Vukovara nije bilo. Proizvoljne optuzbe. Politika bez ikakve veze sa pravom i pravdom.