pakleni dani

Prijeti nevrijeme, DHMZ izdao upozorenja: A stiže nam i novi toplinski val, pripremite se na vrućine

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Prijeti nevrijeme, DHMZ izdao upozorenja: A stiže nam i novi toplinski val, pripremite se na vrućine
06.07.2023.
u 07:46
U iduća tri dana, od petka, prema DHMZ-u bit će pretežno sunčano, u unutrašnjosti i sparno te sve više vruće
Pogledaj originalni članak

Danas će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te nestabilno. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice kiša te pljuskovi s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženi. U Dalmaciji pretežno sunčano i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadni i zapadni, na sjevernom dijelu bura, prolazno i jaka. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 31 °C, u gorju malo niža.

Izdan je i žuti Meteoalarm za pojedine dijelove zemlje. 

Foto: DHMZ

U iduća tri dana, od petka, prema DHMZ-u bit će pretežno sunčano, u unutrašnjosti i sparno te sve više vruće. Još u petak ujutro na kopnu mjestimice više oblaka, ponegdje i magla, a u Slavoniji lokalni pljusak. Vjetar većinom slab. Na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, u petak pod Velebitom mjestimice i jaka, a poslijepodne sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Jutra na kopnu svježija, na Jadranu topla. Danju posvuda vruće.

"Nestabilno uz povremenu kišu i pljuskove, lokalno i izražene, na kopnu će biti još u četvrtak, a u petak se vrijeme stabilizira. Tijekom vikenda i početkom idućeg tjedna prevladavat će sunčano uz porast temperature i povratak prave vrućine. Treba računati i na pojavu drugog toplinskog vala ove sezone. Sunce i vrućina na Jadranu će se vjerojatno lakše podnositi zbog blizine mora čija je temperatura savršena za dobro osvježenje, a u popodnevnim satima obalu će blago osvježavati i jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Sunca i vedrine bit će u izobilju, a na sjevernom će Jadranu još u četvrtak biti mjestimičnih pljuskova i grmljavine te lokalno jake bure", prognoza je koju je za HRT pripremio Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Video: Plitvice zahvatilo veliko nevrijeme: 'Cesta se u minuti pretvorila u rijeku'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.