NOVA STAMBENA STRATEGIJA

Imate prazan stan u Zagrebu od 80 kvadrata? Evo koliki biste porez mogli plaćati

Foto: Igor Šoban/PIXSELL, Ilustracija
Imate prazan stan u Zagrebu od 80 kvadrata? Evo koliki biste porez mogli plaćati
07.07.2024.
u 21:09
Nema zasad puno detalja, no iz šturih informacija koje ministar s vremena na vrijeme pusti u javnost moglo bi se zaključiti da država ni sama nije sigurna što bi. Ako bi se uveo porez na prazne stanove, država bi zauzvrat ukinula 3% poreza na promet nekretnina ljudima koji kupuju svoj prvi stan ili kuću.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
EPILOG TROVANJA MLADIĆA

Znamo krivca za trovanje; no tko je kriv za širenje panike i lažnih vijesti?

Pokazalo se da većina čitatelja, nakon tekstova koji su se često samo prenosili, naslova koji su bili 'nabrijavajući', gdje su se dizale jake emocije, nisu niti čitali sadržaj tekstova iako su u mnogima već i bila točna pojašnjenja i provjerene informacije, već su se dali u osude i žustre rasprave kao da vladaju problematikom i kao da su stručnjaci u svim područjima- kaže Ankica Mamić, komunikacijska stručnjakinja.

Ključne riječi


Komentari 78

SS
simpatican.simpa
22:39 07.07.2024.

Nikako da država krene s kontrolom pranja novca i nesrazmjer imovine političara, sudaca, uglednika koji nikako ne mogu opravdati porijeklo ogromne imovine osim da su naslijedili ili uzeli kredit. Sve se radi nakaradno i protiv interesa građana lijepe naše. Ustav i Zakoni su sustavno i namjerno krši od izvršne i pravosudne vlasti.

ZA
zagabria4
22:10 07.07.2024.

Ovi ne znaju šta bi sami sa sobom. Malo bi kapitalizam ali bi oporezovali vlasnike jer treba ih kazniti što imaju jel. Onda trebaju oporezovati sve što čovjek ima, imaš TV a ne iznajmljuješ ga, udri porez. Imaš štednju a nisi uložio u (državnu) firmu, ide porez. Šta imate vi ljudi posjedovati nešto, idu socijalisti i sve će vam uzeti

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
22:49 07.07.2024.

Poreza nikad dovoljno