Kolumna

Prisluškivanje premijera ubuduće samo u restoranu

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Prisluškivanje premijera ubuduće samo u restoranu
21.05.2014.
u 12:00
Jednom bivšem premijeru takvi su ručkovi odavno prisjeli
Pogledaj originalni članak

Zoran Milanović, predsjednik Vlade, dobio je dodatnu zaštitu nakon procjene djelatnika Sigurnosno-obavještajne agencije. Na četiri prozora premijerova kabineta, piše Jutarnji, promijenjena su stakla. Umjesto običnih, postavljena su tzv. protuprislušna stakla jer je procijenjeno da je kabinet izrazito izložen mogućnosti prisluškivanja izvana. Izvori Jutarnjeg ne navode hoće li se od prisluškivanja zaštititi i drugi prostori u kojima premijer često vodi povjerljive razgovore poput jednog poznatog zagrebačkog restorana. Jednom bivšem premijeru takvi su ručkovi odavno prisjeli.

Čačić odjednom žali što nije išao u mađarski zatvor

Radimir Čačić, bivši prvi potpredsjednik Vlade, 18. svibnja, na dan kada mu je isteklo 11 mjeseci iza rešetaka, podnio je zahtjev kojim traži prekid služenja zatvorske kazne. Povjerenstvo za uvjetni otpust kaznionice u Valturi sastat će se tek 17. lipnja, što znači da će Čačić odležati najmanje 12 od svoja 22 mjeseca kazne. Čačić time nije najsretniji, a njegovi suradnici u Novom listu misle da su hrvatski sudovi pooštrili kaznu koju mu je izrekao mađarski sud da može izaći iz zatvora nakon 11 mjeseci bez podnošenja molbe za prijevremeni izlazak. Pritom se zaboravlja da je sam Čačić inzistirao na služenju kazne u Hrvatskoj, ali i da u mađarskom zatvoru sigurno ne bi mogao igrati golf.

Zna se tko ima dobru plaću, auto i ne radi previše

Nina Šimunović, voditeljica druge Domine, u suradnji sa Ženskom grupom iz Donjeg Lapca i uz potporu Ministarstva znanosti, provela je program “Učionica demokr(e)acije“ među učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola u Trogiru, Donjem Lapcu i na Šolti. Cijelo polugodište djeca su učila o demokratskoj političkoj kulturi, a zanimljivo je kako su definirali tipičnog političara. To je, prema djeci, čovjek koji ima dobru plaću, dobar auto i u biti ne radi previše. Ne možeš djecu prevariti.

Kako je ministar gospodarstva postao Ivan Vrdoliar

Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, svojom ambicioznom najavom da će Hrvatska postati europski energetski div zaradio je novi nadimak. Huffington Post nazvao ga je “Ivan Vrdoliar“, a svaka sličnost s američkom valutom je slučajna.

>> Karamarko je sve radio po zakonu velikih brojeva

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Carrera
Carrera
12:29 21.05.2014.

“Ivan Vrdoliar“ se odnosi na lažljivac (liar), a ne na američku vlautu. očito i amerikanci znaju o kakvom se čovjeku radi...

CB
Conan Barbarin
12:43 21.05.2014.

eto na što se rasipaju naši novci, na stakla! ostavite se stakala i uplatite pomoć jadnim slavoncima!

Avatar bereza
bereza
13:50 21.05.2014.

Ma, tko još Milanovića uopće želi slušati, a da na to nije prisiljen? Ovim staklima zapravo se štiti duševno zdravlje ljudi izvan Milanovićevog kabineta.