U MIP stigli zahtjevi bivšeg ministra

Pritvoreni Darko Horvat zatražio aktivaciju, a onda i mirovanje saborskog mandata

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zagreb: Darko Horvat, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Zagreb: Darko Horvat dao je izjavu medijima
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Darko Horvat i Branko Bačić dali izjave za medije nakon koalicijskog sastanka
25.02.2022.
u 15:04
Prihvati li Sabor na kraju Horvatove zahtjeve on će povlasticu mirovanja saborskog mandata koristiti šest mjeseci, nakon čega će se moći vratiti u saborske klupe.
Pogledaj originalni članak

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas oko 14 sati zaprimilo je dva zahtjeva donedavnog ministra graditeljstva Darka Horvata (HDZ), koji se trenutačno nalazi u pritvoru. Prvi zahtjev odnosi se na aktivaciju njegova zastupničkog mandata, dok se u onom drugom traži stavljanje tog istog mandata u mirovanje. Navedeno nam je potvrdio i predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics.

- Kao član Vlade Horvat je bio u nespojivoj dužnosti koja je očito prestala prošle subote. Horvat je u Sabor izabran u 3. izbornoj jedinici i on je sad u propisanom roku taj zastupnički mandat zatražio natrag, ali je iz osobnih razloga istodobno zatražio i mirovanje tog mandata, na što ima pravo jednom tijekom mandata. I to mirovanje mandata ne može trajati manje od šest mjeseci. Mandatno-imunitetno povjerenstvo o oba će ta zahtjeva odlučivati na istoj sjednici koju ćemo održati idući tjedan, u utorak ili u srijedu, a naša će odluka onda biti prijedlog o kojem će se naknadno raspravljati i glasati na plenarnoj sjednici Sabora - kazao nam je danas predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics.

Prihvati li Sabor na kraju Horvatove zahtjeve on će povlasticu mirovanja saborskog mandata koristiti šest mjeseci, nakon čega će se moći vratiti u saborske klupe.

Video: Uhićenje ministra Darka Horvata

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

VA
vatreni24
22:41 25.02.2022.

Horvat može odahnuti od tereta koji je nosio, a oslobodili su ga kriminalci i njihove institucije koji se nisu mogli pomiriti što nije neodgovorno dijelio novac EU za što su propisana stroga pravila

Avatar YUKA1962
YUKA1962
15:42 25.02.2022.

....i ja bi tako Darko!! Nn