PROMO

Privodi se kraju projekt Uspostave regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar

Medicinska škola Bjelovar
Medicinska škola Bjelovar
Medicinska škola Bjelovar
Medicinska škola Bjelovar
Medicinska škola Bjelovar
Medicinska škola Bjelovar
Medicinska škola Bjelovar
11.10.2023.
u 15:56
U prostoru Kulturnog i multimedijskog centra u Bjelovaru, 05. listopada, održana je međukonferencija projekta Uspostave regionalnog centra kompetentnosti.
Pogledaj originalni članak

Na trećoj, i posljednjoj, međukonferenciji predstavljene su do sada odrađene projektne aktivnosti koje su usmjerene na modernizaciju i kadrovsko unapređenje obrazovanja uz promociju zanimanja u sektoru zdravstva, a prikazan je i rad novog simulacijskog centra.

Ravnateljica Medicinske škole Bjelovar, Biljana Balenović, na početku međukonferencije zahvalila se svim svojim suradnicima, učenicima i nastavnicima i drugim članovima projektnog tima Medicinske škole Bjelovar, kao i svim partnerima na čelu s osnivačima škole - Bjelovarsko- bilogorskom županijom: „Danas s ponosom ističem da smo gotovo sve planirane projektne aktivnosti realizirali ili ih privodimo kraju. Iza nas je puno rada i truda i svladanih izazova no već sada možemo reći da smo učinili uspješnu stvar i iskorak u strukovnom obrazovanju u Republici Hrvatskoj. Naučili smo puno, napravili puno i vjerujemo da će naš rad u budućnosti učiniti Bjelovarsko-bilogorsku županiju i Grad Bjelovar prepoznatljivim centrom u obrazovanju zdravstvenih kadrova. Veselim se što su s nama danas i neki novi partneri i suradnici što znači da ovo nije kraj već početak novih aktivnosti.“

Medicinska škola Bjelovar

Projekt dogradnje Regionalnog centra kompetentnosti i projekt Uspostave Regionalnog centra kompetentnosti su ugovoreni u ukupnoj vrijednosti od 62.226.527,32 milijuna kuna odnosno 8.258.879,40 eura, što dovoljno govori o ozbiljnosti ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u područje obrazovanja. Važno je naglasiti da je na projektu radilo preko 100 zaposlenika, dio od strane 13 partnera, a dio od strane odgojno obrazovnih radnika Medicinske škole Bjelovar. S obzirom da je Bjelovarsko-bilogorska županija osnivač Medicinske škole Bjelovar, međukonferenciji su nazočile i pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje gđa. Andrea Prugovečki Klepac i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, demografiju i mlade, gđa. Andrea Bengez. Tijekom cijelog trajanja oba Projekta, dogradnje i uspostave Regionalnog centra, navedeni upravni odjeli su zajednički sudjelovali u provedbi te je cilj tim putem i dalje nastaviti“, izjavila je voditeljica projekta Uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar, Julija Jambreković Polančec, BBŽ.

Medicinska škola Bjelovar

Kreiranjem tržišno oblikovanih programa u suradnji s poslodavcima te primjenom inovativnih modela učenja, tehnologija i trendova, učenici i polaznici RCK-a poboljšat će izlazne kompetencije i zapošljivost.

Međukonferencija je uvijek prilika da se podsjetimo u kojoj smo fazi realizacije projekta i što nam je preostalo od planiranih aktivnosti. S ponosom možemo konstatirati da smo realizirali gotovo sve aktivnosti, ostvarili mjerljive ishode i zadovoljili pokazatelje. Sada se sa zadovoljstvom možemo osvrnuti oko sebe i uživati u učinjenom. Posebno želim istaknuti nove programe usavršavanja za medicinske sestre, simulacijski centar, novoopremljeni dentalni laboratorij, novoopremljeni laboratorij za fizikalnu terapiju. Na kraju želim zahvaliti svim partnerima koji su tijekom protekle tri i pol godine bili rame uz rame, kolegicama i kolegama koji su uvijek bili spremni na suradnju i našim učenicima na strpljenju i razumijevanju“, izjavila je Tina Jelić-Balta, voditeljica Regionalnog centra kompetentnosti i asistentica ravnateljice na projektu Uspostava regionalnog centra kompetentnosti.

Ukupna vrijednost ovog Projekta iznosi 28.852.446,81 kn/3.829.377,77 €, od čega je sredstvima Europske unije sufinancirano 85%, odnosno 24.524.579,78 kn/3.254.971,0 €. Razdoblje provedbe Projekta je od 18. veljače 2020. do 18. prosinca 2023. godine.

Medicinska škola Bjelovar

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr