PREVARANTI NA DJELU

Prodavačice alarmirale policiju zbog natpisa na novčanici eura, policija otkrila o čemu se radi

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Euri u blagajni ugostitelja
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
Cijene autobusnih karata u eurima
28.02.2023.
u 13:12
U jednoj pekarnici u Slavonskom Brodu 23. veljače oko 22 sata nepoznata osoba platila je hranu koristeći dvije novčanice od 20 eura, dok je  27. veljače oko 8 sati zaposlenica druge pekarnice primijetila novčanicu od 20 eura, za koju je posumnjala da se radi o krivotvorini.
Pogledaj originalni članak

Dva slučaja prijevare evidentirala je Policijska uprava brodsko-posavska na području Slavonskog Broda od 23. do 27. veljače, a riječ je o plaćanju lažnim novčanicama. Naime, u jednoj pekarnici 23. veljače oko 22 sata nepoznata osoba platila je hranu koristeći dvije novčanice od 20 eura, dok je  27. veljače oko 8 sati zaposlenica druge pekarnice primijetila novčanicu od 20 eura, za koju je posumnjala da se radi o krivotvorini.

Prilikom pregleda novčanica u oba slučaja je utvrđeno da se radi o filmskom novcu, a na istima je na engleskom jeziku otisnuto: 'Movie money' i 'This is not legal, it is to bi used for motion props', odnosno 'filmski novac' i 'ovo nije legalno, koristi se kao rekvizit'. 

- Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja važnih činjenica i pronalaska počinitelja kaznenih djela. Policijska uprava brodsko-posavska upozorava građane da obrate pozornost prilikom preuzimanja novčanica, te ukoliko posumnjaju u ispravnost istih pozovu policiju na broj 192 - upozorila je PU brodsko-posavska. 

VIDEO Kako prepoznati lažne novčanice eura? Mjesečno ih se u Europi pojavi 35.000


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.