ODUSTALI

Projekt Domovina ne izlazi na izbore u rujnu, no sugerirat će biračima za koga da glasuju

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Projekt Domovina ne izlazi na izbore u rujnu, no sugerirat će biračima za koga da glasuju
11.08.2016.
u 12:21
Navode kako su na prošlim izborima dobili 24 tisuće glasova
Pogledaj originalni članak

Politička stranka Projekt Domovina priopćila je u četvrtak da neće izaći na prijevremene parlamentarne izbore, ali će potaknuti svoje birače i podupiratelje da izađu te da svoj, preferencijalni glas, daju kandidatima koji će ih predstavljati na pošten i dosljedan način.

 "Projekt Domovina će, surađujući s udrugom U ime obitelji, svojim biračima i podupirateljima u svakoj izbornoj jedinici preporučiti kandidata koji se zalažu za zaštitu i promicanje braka i obitelji, vjerskih i građanskih sloboda, demokratizaciju Hrvatske te borbu protiv svakog oblika korupcije," najavljuju iz te stranke, koja je na izbore u studenom 2015. izašla samostalno pod imenom U ime obitelji – Projekt Domovina, dobila 24.000 glasova, ali nije prešla "visoki" izborni prag od pet posto.

"Istovremeno, 90 posto stranaka u lijevoj i desnoj koaliciji svojim je glasom poduprlo tri ili četiri puta manje birača, ali su ušli u parlament trgujući s dvjema najvećim strankama, HDZ-om i SDP-om. Ovim samostalnim izlaskom još smo jednom potvrdili nepravednost izbornog sustava za čiju je promjenu građanska inicijativa 'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom' prikupila više od 380.000 potpisa hrvatskih birača", poručuju iz stranke Projekt Domovina.

>> Projekt Domovina za zabranu uporabe komunističkog znakovlja

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
15:10 11.08.2016.

nastaviti djelovati na civilnoj platformi ..još jednom hvala na vašim aktivnostima

DU
Deleted user
12:35 11.08.2016.

Što se mene tiče .....Kako se svi brinu za Hrvatsku, zacijelo nema straha. Svi govore kako će očiniti sve za naše bolje sutra, za nas i Hrvatsku. Baš svi. I to svi koji su i dosada krojili Vladu, Sabor i ministarstva i sudove - dakle i SDP i HDZ. I jedna i druga stranka učinila je sve da nam bude bolje. Svi osjećamo taj boljitak. Budući da je HDZ ipak dulje vladao, njima pripada malo veća zasluga za sve dobro koje nam je učinjeno. Nema straha - samo je to važno; da svi obećaju časno da će činiti sve za boljitak Hrvatske i njenih građana. Potpis: B. Petrov, dipl. psihijatar. Baš prikladan završetak

CR
CROLINDA
12:53 11.08.2016.

nemojte sugerirat za drugove HDZovce jer da nisu uzrok sablazni hrvatske duše bili bi smijurija – I HDZovcima je u srcu crveni pentagram nostalgično su zadojeni tim nesrtnim prokletim komunizmom -svi su se pričestili u Kninu a ne smeta im sramotno bizarni Trg jugokomunističkog mašala-zločinca antikrista antihrvata diktatora Tita u glavnom gradu Hrvatske dandanas nakon već toliko godina samostalnosti naše države - ni HDzovcima jednako kao i SDPovcima ni ne pada na pamet primijeniti EU-rezoluciju o jednakoj osudi svih totalitarizama kako nacizma i fašizma tako i komunizma i da se podjednako zabrani javno veličanje njihovih simbola i vođa nego tako vrijeđaju naše mučenike i stradalnike jugokomunističkog režima i Domovinskog rata – zabranju pozdrav “ za dom spremni”za što nemaju zakonsko utemeljenje dok s druge strane ne brane isticati crveni pentagram i Tita iako je to protivno EU rezoluciji