integrirani prijevoz

Projektom od 145 milijuna eura Zagreb pojačava prigradski promet

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
vlak
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Hajdaš Dončić i Holy pustili u pogon peć za staklo (1)
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
'15.12.2011., Zagreb - Davor Bernardic, politicar. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
10.04.2012.
u 13:50
Sporazum o integriranom prijevozu putnika i tarifno-prijevozničkoj uniji projekt je vrijedan 145 milijuna eura
Pogledaj originalni članak

Krapinsko-zagorski župan i budući ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić u Krapini je održao radni sastanak s Davorom Bernardićem, predsjednikom Skupštine grada Zagreba, na kojem su razgovarali o projektu integriranog prijevoza putnika i tarifno-prijevozničke unije na području grada Zagreba te Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. Sporazum o integriranom prijevozu putnika i tarifno-prijevozničkoj uniji već su prihvatile sve tri skupštine, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije te Grada  Zagreba, a projekt je vrijedan 145 milijuna eura i sada ga treba kandidirati na fondove EU. 

Hajdaš Dončić pritom je najavio da će i kao ministar podržavati takve projekte, s obzirom na to da slični već postoje u različitim zemljama EU, navevši kao dobar primjer münchenski prigradski prijevoz. 

– U prometnoj strategiji razvoja Hrvatske integrirani promet zauzima vrlo važno mjesto te ću podržavati sve oblike udruživanja i poticanja na takve oblike prometovanja. Razlozi tome su ekologija i sve više cijene energenata jer je to dobar način štednje, a ujedno i održivog razvoja prometa – objasnio je budući ministar. Takvi bi projekti, prema njegovim riječima, trebali poticati efikasnost prometa, a ujedno pojednostaviti putovanje svih građana RH.

– Ovaj naš primjer može poslužiti kao poticaj i drugim gradovima i većim središtima da počnu razvijati određene komponente kako bi ih mogli kandidirati na neke od fondova EU – zaključio  je Hajdaš Dončić. Predsjednik zagrebačke Skupštine Davor Bernardić čestitao je Hajdašu Dončić na budućoj poziciji ministra prometa te potom istaknuo da ga veseli što je Grad Zagreb prepoznao vrijednost projekta koji će potaknuti razvoj na gospodarskom, turističkom, kulturnom i sportskom planu u širem zagrebačkom prstenu.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

LU
ludva
16:40 10.04.2012.

govore o integriranom prometu... prosječna cjena autobusne karte iz Zagorja je već oko 50 kuna..A i tunel kroz Medvednicu se gradi punom parom..Dok vi to pokrenete u Zagorju više nebu putnika..

KO
korisnik2
18:10 10.04.2012.

ok, dakle mozemo podvuci crtu. danas su u novinama sihtu odradili slijedeci ministri: jovanovic, holy, mrsic, cacic i hajdas. takoder, svoju bulju je provirio i nas predsjednik boris josipovic. gledajte vladu. slusajte vladu. glasajte za vladu. sanjajte vladu. i ne zaboravite; ministar fudbal uvodi obavezni tjelesni svakog dana u pola pet ujutro. za detaljnije informacije mozete se obratiti svojem lokalnom neo-ckskh operateru.

MT
mtintilinic
18:30 10.04.2012.

Zar nismo to već imali? Pa su onda ZET-u oduzete linije i dodijeljene kojekakvim Samoborčekima i Čazmatransima, a cijene su skočile u nebo...