SUHOPOLJE - Na tradicionalnom Proljetnom suhooljskom vašaru, koji je danas u organizaciji Općine Suhopolje održan u središtu mjesta više stotina posjetitelja uživalo je u izvornim podravskim i slavonskim delicijama, vinu od kupina, medu i drugim specijalitetima koji svjedoče u višestoljetnoj tradiciji proizvodnje zdrave hrane na ovom području Hrvatske.
- S ovom priredbom krenuli smo kada je Hrvatska počela pregovore za ulazak u Europsku uniju. Imamo više od 600 registriranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s više od 400 zaposlenih koji, unatoč elementarnim nepogodama i teškoćama koje proživljavaju poljioprivrednici, dokazuju da su naše najveće vrijednosti naša zemlja, znanje i vrijedne ruke. Općina poduzima sve što može kako bi našim proizvođačima hrane omogučili razvoj, ali to svakako nije dovoljno. Očekujemo da i država da svoj doprinos kako bi poljoprivredna gospodarstva ulazak Hrvatske u EU dočekala spremnija za tržišne izazove koji su pred nama, potvrdila je Zlata Šljivac, načelnica Općine Suhopolje.
Proizvođači vina, meda i cvijeća ponudili su svoje proizvode danas na prodaju po prigodnim cijenama. U priredbu koja, iz godine u godinu, u Suhopolje privlači sve više posjetitelja iz drugih krajeva, uključili su se i članovi likovnog kluba 'Paleta' koji su posjetiteljima predstavili suvenire i slike.