VRIJEME

Promet otežan, karlovačko područje ostalo bez struje

25.02.2004.
u 00:00
U Senju izmjereno osam centimetara snijega, a zabijeljeli se i Krk i Cres
Pogledaj originalni članak

Snijeg koji je jučer padao u većem dijelu Hrvatske prouzročio je teškoće u prometu, a u Karlovačkoj županiji i probleme u opskrbi strujom. Bez struje ostalo je šire područje Duge Rese, Generalskog Stola, Netretića i Bosiljeva, jer su žice dalekovoda i niskonaponske mreže popucale pod težinom vlažna snijega, kojega je samo u noći na utorak ondje napadalo 34 centimetra. Do kraja današnjeg dana, ti bi kvarovi trebali biti uklonjeni, poručuju iz HEP-a.

U Lici 30 cm snijega

Promet u Lici i Gorskom kotaru, gdje je napadalo tridesetak centimetara, teče usporeno i otežano, kažu u HAK-u. Na mnogim je cestama za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zabranjen, dok je za sva vozila obvezna zimska oprema. Zbog olujnog vjetra i snijega, zabrana prometa za sva teretna vozila iznad tri i pol tone i autobuse vrijedi na cesti Kikovica - Delnice. Na području Delnica i Vrbovskog magla je smanjila vidljivost na samo 50 metara. I Jadranska cesta prekrivena je bijelim pokrivačem, a puhala je i jaka bura, pa su za I. skupinu vozila zatvorene dionica D8 Novi Vinodolski - Senj - Karlobag - Sveta Marija Mgdalena te Paški i Krčki most. U Senju je izmjereno 8 centimetara snijega, a zabijeljeli su se Krk i Cres te viši dijelovi Rijeke. U Malinskoj zbog visokog snijega jučer prijepodne nisu mogli voziti autobusi, a otežan je bio prigradski autobusni promet. Kasnila je i poštanska dostava u Gospiću i Otočcu. Sporo je tekao promet i na cesti Topusko - Gvozd, a nekoliko izlijetanja s ceste, na sreću, bilo je samo s materijalnom štetom.

Danas do minus 10

Za danas prognostičari predviđaju djelomično sunčano vrijeme, s mjestimičnom maglom u unutrašnjosti. Naoblačit će se poslijepodne na Jadranu, što će se u noći proširiti na cijelu Hrvatsku. Jutarnja temperatura bit će od deset ispod ništice u zapadnim do ništice u istočnim krajevima. (Ro. K., B. P., M. Č.)

(H, Ro. K., B. P., M. Č.)

Pogledajte na vecernji.hr