previranja

Promijenjene brave na zgradi županijskog HDZ-a u Brodu

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Promjenjena brava na HDZ-u u Slavonskom Brodu (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Promjenjena brava na HDZ-u u Slavonskom Brodu (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Promjenjena brava na HDZ-u u Slavonskom Brodu (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Promjenjena brava na HDZ-u u Slavonskom Brodu (1)
04.04.2012.
u 16:21
Postupak je opravdan time što su se neki članovi stranačkim prostorijama koristili u razne svrhe, čak i za noćne provode i tulume.
Pogledaj originalni članak

Da se unutarstranački sukobi u HDZ-u s nacionalne sve više prelijevaju i na lokalnu razinu, govori i podatak da su na zgradi županijskog HDZ-a u Ulici Ivana pl. Zajca u Slavonskom Brodu promijenjene sve brave. Nalog da se zamijeni brava dao je povjerenik županijske organizacije HDZ-a Danijel Marušić, ujedno i župan Brodsko-posavske županije.

Postupak je opravdan time što su se neki članovi stranačkim prostorijama koristili u razne svrhe, čak i za noćne provode i tulume. Predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a Petar Bodrožić Selak, međutim, ima drugačiju priču.

– Ne razumijem županov postupak i razloge zbog kojih je promijenio brave. Na Cvjetnicu smo se okupili kako bismo se dogovorili o podjeli maslinovih grančica, no odjednom se pojavio županov zaštitar, pitao nas tko smo i što smo i popisao nas. Kada smo sutradan opet pokušali ući u stranačke prostorije, ostali smo neugodno iznenađeni spoznajom da su brave promijenjene – kaže Bodrožić Selak.

Glasine, međutim, govore da su brave promijenjene zato što se i predsjednik Gradskog odbora Mladeži HDZ-a Krunoslav Janjić, pored Nikice Stevanovića i Pere Ćosića, kandidirao za predsjednika Gradskog odbora stranke. Prema Janjiću, radi se o svojevrsnoj metodi zastrašivanja. Sam župan Marušić, pak, kaže kako se prema imovini stranke svi moraju ponašati odgovorno.

– Mora se znati tko ima ključeve i tko može ući. Nitko ne brani održavanje sastanaka, no mora se znati tko ih organizira i zašto, osobito ako se događaju poslije 22 sata. Nakon promjene brave ključeve će imati tajnica, a za vrijeme trajanja izbornog postupka stranačka infrastruktura neće se koristiti u promidžbene svrhe – rekao je Marušić, ne želeći komentirati glasine kako je s Jadrankom Kosor dogovarao isključenje Zdravka Sočkovića iz stranke.

Inače, zanimljivo je da na zgradi u Zajčevoj i danas stoji veliki plakat Jadranke Kosor, slučajno ili namjerno zaostao od prošlih parlamentarnih izbora.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.