TURIZAM

Propalo poljoprivredno dobro postalo ugledno slavonsko imanje

Foto: Maja Šantoši/Pixsell
visnjica
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
visnjica
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
turizam
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
visnjica
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
visnjica
27.09.2011.
u 15:06
Slavonski turizam doista ima što pokazati posjetiteljima, kaže direktorica Ksenija Plantak koja će večeras primiti visoko priznanje.
Pogledaj originalni članak

VIROVITICA – Na prigodnoj svečanosti u Bruxellesu večeras će Ksenija Plantak, direktorica Pustare Višnjica, primiti visoko priznanje Europske destinacije izvrsnosti koje u okviru projekta EDEN dodjeljuje Europska unija s ciljem promicanja i razvoja održivog turizma. U Hrvatskoj su ovo prestižno priznanje do sada osvojili Sveti Martin na Muri, Đurđevac – grad Picoka, Nacionalni park Sjeverni Velebit i hrvatski kraljevski grad Nin.

Za titulu Europske destinacije izvrsnosti ove godine su se u Hrvatskoj natjecala 23 prestižna odredišta, a Pustara Višnjica nacionalni je pobjednik koji je, na temu Turizam i prenamjena obnovljenih fizičkih lokaliteta, od nekadašnjeg propalog poljoprivrednog dobra uredila primjerno slavonsko imanje s autohtonom kuhinjom i vlastitim ekouzgojem povrća i voća. Pustaru krase i ergela konja, smještajni, rekreacijski i sportski kapaciteti koji iz dana u dan privlače sve veći broj turista iz Hrvatske i inozemstva.

– Ovo priznanje potvrđuje da dosadašnji napori i velika novčana sredstva, koje smo proteklih godina uložili u obnovu, uređenje i pokretanje autohtonih turistički sadržaja na Pustari Višnjica, nisu bili uzaludni. Na ispravnom smo putu razvoja slavonskog turizma koji doista ima što pokazati posjetiteljima – izjavila je direktorica Ksenija Plantak koja će večeras primiti visoko priznanje u Bruxellesu. Svečanosti će nazočiti i izaslanstvo Županijske turističke zajednice Virovitičko-podravske na čelu sa županom Tomislavom Tolušićem.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.