FRANCUSKA

Prostitutke zastupnicima: Spavate s nama, a glasujete protiv nas

Foto: AFP
Prostitutke zastupnicima: Spavate s nama, a glasujete protiv nas
26.03.2010.
u 18:11
Prostitutke provjeduju protiv legalizacije bordela jer u tome vide pokušaj da na njihovim tijelima zarađuju poslodavci.
Pogledaj originalni članak

Otkako je Sarkozyjeva zastupnica Chantal Brunel predložila otvaranje bordela, na pariškim ulicama nema mira. “Seksualni radnici” nikako se ne mogu složiti s najavama legalizacije javnih kuća koje su zabranjene još 1946. Uz tvrdnje da bi im promjena zakona onemogućila da sami donose odluke o svome poslu i da bi ih to primoralo da rade za poslodavca, a ne za sebe, održali su u Parizu prosvjed.

Kako javlja AP, učinili su to u svojim “radnim uniformama” ispred zgrade Senata u kojoj se upravo raspravljalo o tome. Uz brojne parole isticala se: “Spavate s nama, a glasujete protiv nas”. No prosvjednici nisu stali samo na tome jer i sami traže promjenu zakona, ali zahtijevaju od vlasti potpunu legalizaciju prostitucije i ukidanje strogih kazni za bavljenje tim zanatom.

Srž je njihova prosvjeda da žele sami određivati uvjete svoga rada. Francuski parlamentarci žele skloniti prostitutke s ulica i osigurati im medicinsku, financijsku i zakonsku zaštitu. Sada je na snazi zakon kojim se prostitucija kažnjava s dvije godine zatvora i 3750 eura.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

OB
-obrisani-
22:11 26.03.2010.

Nema većih KURVI od politićara!

OB
-obrisani-
18:29 26.03.2010.

Ma ne spavaju zastupnici sa vama; samo vas - seksaju!

OB
-obrisani-
23:00 26.03.2010.

legalizacija - jeftina konkurencija...