REAGIRANJA

Prosvjednici s Markova trga neće blokirati ceste

06.07.2002.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

Dana 1. srpnja o. g. u Večernjem listu izišao je članak predsjednika Udruge obespravljenih državnih službenika g. Ivana Turkalja s naslovom "Tijelima obitelji blokirat ćemo ceste".

U svezi s tim reagiramo mi prosvjednici s Markova trga, koji prosvjedujemo 107 dana mirno i dostojanstveno, a zbog sljedećih navedenih neistina:

Ograđujemo se od neistina u navedenu članku, i to:

- na skupštini održanoj u Karlovcu 29. lipnja o. g. nisu bili predstavnici s Markova trga niti se možemo složiti da bi prosvjednici s Markova trga blokirali ceste i time nanosili štetu ugledu RH i njezinim građanima;

- podupiremo navode u članku vezane za zapošljavanje policajaca srpske nacionalnosti: "Među njih 39 novo zaposlenih čak su 32 prijavljena za oružanu pobunu protiv Hrvatske, a 34 ima završenu osnovnu školu." O tome smo izvijestili Vladu RH i javnost;

- gospodin Ivan Turkalj ima mogućnost biranja u mirovinu ili raditi u MUP-u vjerojatno zaslugom u razbijanju prosvjeda na Markovu trgu, gdje je na žalost odvratio veći broj prosvjednika.

Mi iz Udruge hrvatskih policajaca veterana Domovinskoga rata pozivamo svoje kolege da mirnim i dostojanstvenim prosvjedom ostvaruju svoja prava.

Pogledajte na vecernji.hr