NEZADOVOLJNI POLITIKOM

Prosvjednici u Bihaću tražili zatvaranje migrantskih logora i odlazak ilegalnih migranata

Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL
Prosvjed u Bihaću
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL
Prosvjed u Bihaću
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL
Prosvjed u Bihaću
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL
Prosvjed u Bihaću
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL
Prosvjed u Bihaću
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL
Prosvjed u Bihaću
15.11.2019.
u 20:11
Bez posebnih govora provjednici su pred logorom Bira istaknuli transparente na kojima su na engleskom bile ispisane poruke "Idite kući", "Oslobodite Bihać" i "Una je naša".
Pogledaj originalni članak

Nekoliko stotina prosvjednika okupilo se u petak pred centrima za prihvat ilegalnih migranata u Bihaću tražeći zatvaranje tih logora i odlazak migranata a skup je protekao bez izgreda ali uz pojačane mjere sigurnosti koje je poduzela policija.

Bez posebnih govora provjednici su pred logorom Bira koji je u samom Bihaću istaknuli transparente na kojima su na engleskom bile ispisane poruke "Idite kući", "Oslobodite Bihać" i "Una je naša " koje su bile upućene migrantima ali i Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM) koja upravlja bihaćkim logorima i pomaže ilegalnim migrantima.

Prema posljednjim dostupnim podacima u logoru Bira trenutačno boravi nešto više od 1800 ilegalnih migranata. Policija je zapriječila prolaz glavnim ulazom a nakon okupljanja koje je trajalo nepuna dva sata prosvjednici su se razišli.

Unatoč ranijim najavama o poduzimanju oštrijih sigurnosnih mjera bihaćka policija u petak nije uspostavila sustavnu kontrolu izlaska i ulaska migranata u logore. IOM je nastavio svoje redovite aktivnosti i osigurava rad i Bire kao i logora Miral.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

LA
lazovcino
22:36 15.11.2019.

Ajde decki kaj norite, pa to su vasi pajdasi, po kami i rucnim radovima.

Avatar Viktor999
Viktor999
22:26 15.11.2019.

Napokon, polako i susjedima dolazi iz gu..ce u glavu; treba postaviti pravo pitanje-kako su ti tzv. migranti uopće došli do Bihaća??

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
21:46 15.11.2019.

Ma vratili bi oni imigrante al kako razlikovat njih i džihadiste ukoliko imaju bradu ?