Morbidni lopovi

Provalili u grobnicu i pokojniku iz džepa ukrali 3000 eura

Foto: Ivica Galović
Provalili u grobnicu i pokojniku iz džepa ukrali 3000 eura
24.06.2014.
u 16:27
Lopovi se terete da su metalnim oprugama prvo uklonili kamene ploče s grobnica te potom razrezali limene ljesove
Pogledaj originalni članak

– Strašno me boli što su vandali narušili zadnje počivalište mog sina. Zgrožena sam i razočarana. Zar je moguće raditi takve stvari na groblju, a da nitko ništa ne primijeti? – pitala se Brođanka Sofija, majka 25-godišnjeg mladića čiji su posmrtni ostaci oskvrnuti u jednoj od pet nasilno otvaranih grobnica na brodskom gradskom groblju.

Krali s tijela pokojnika

Kao što je poznato, Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podnijelo je optužnicu protiv trojice morbidnih lopova u dobi od 20, 42 i 45 godina koji se terete da su u noći sa 24. na 25. siječnja 2014. provalili u pet romskih grobnica te s tijela pokojnika pokrali nakit i druge dragocjenosti. U jednoj su grobnici iz pokojnikova džepa uzeli novac, a bila je riječ o 3000 eura. Općinski sud u Slavonskom Brodu optužnicu je zaprimio još 15. travnja, ali sjednica optužnog vijeća na kojoj će se odlučivati o njezinu potvrđivanju održat će se tek 13. listopada. Postupak se oduljio zbog problema s uručivanjem optužnice jednom od trojice optuženih koji nije pronađen na prijavljenoj adresi.

– Optuženici se terete da su na pravoslavnom groblju provaljivali u grobnice i s tijela krali zlatninu, nakit i novac. Pretpostavljam da je riječ o običaju da se pokojnici pokapaju s dragocjenostima, za koji su optuženici očito znali – kazao je predsjednik Optužnog vijeća Vedran Pavelić. Prema optužnici, lopovi su metalnom polugom uklonili kamene ploče s grobnica. Limene su ljesove razrezali alatom te su kroz tako načinjene otvore s posmrtnih ostataka uzeli lančiće, narukvice, ogrlice, prstenje i novac. Ukradeni nakit procijenjen je na 30.000 kuna. Damir Pavičić, branitelj prvooptuženog Predraga Žilića, tvrdi da njegov klijent ima alibi. Zbog toga je uložio i odgovor na optužnicu.

Ima alibi-svjedoka

– Imam osobu koja će potvrditi da je moj branjenik svaki od tih nekoliko dana poslije 18 sati bio kod kuće pa samim tim nije mogao ni počiniti to za što ga se tereti – rekao je Pavičić. Dodaje da nijedan dokaz, od DNK do telefonskih razgovora, ne upućuje na njegova klijenta kao mogućeg počinitelja te kako očekuje da sud neće potvrditi optužnicu. Optuženima prijeti od jedne do osam godina zatvora.    

>> 'Tukli su nas letvama i bejzbol palicama. Neki su imali i oružje' 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

TO
tovaravot
16:55 24.06.2014.

morbidnije mi je to kaj mrtvacima stavljaju lovu u džep

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
16:53 24.06.2014.

Oni nose nofce u zagrobni život, jer tamo nitko ne ponese to pa možeš pokupovat sve sekundarne sirovine za malo.

DB
del boy
16:48 24.06.2014.

Pa tko to za ime Božje stavlja tolike novce pokojniku u đep ? Što ste mislili ,za što mumogu zatrebati?