SURADNJA

Prva sjednica Međuministarskog stručnog vijeća za turizam

Foto: Ministarstvo turizma
Prva sjednica Međuministarskog stručnog vijeća za turizam
30.09.2013.
u 13:32
Međuministarsko vijeće sačinjavaju predstavnici ministarstava u rangu zamjenika ministara
Pogledaj originalni članak

Međuministarsko stručno vijeće za turizam, koje je konstituirano u skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, održalo je svoju prvu sjednicu. Međuministarsko vijeće sačinjavaju predstavnici ministarstava u rangu zamjenika ministara: pomorstva, prometa i infrastrukture, graditeljstva i prostornog uređenja, kulture, zaštite okoliša i prirode, gospodarstva, poduzetništva i obrta, znanosti, obrazovanja i sporta, poljoprivrede, zdravlja te regionalnog razvoja i EU fondova, a predsjednik je zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić.

- Suradnja između ministarstava je nužna za dobru uigranost i učinkovitost. Do sada smo imali izravne i dobre kontakte s pojedinim ministarstvima, no ovo Vijeće daje drugu dimenziju dugoročnijim promišljanjima kako bi operativna provedba i realizacija bile učinkovitije – rekao je ministar turizma Darko Lorencin, koji je otvorio sjednicu.

Ivičić je naglasio kako će uloga ovog tijela biti međusobna suradnja u realizaciji Akcijskih planova iz Strategije, ali i međusobna razmjena ideja i prijedloga. Dodao je kako je osnovni zadatak Vijeća utvrđivanje aktivnosti i nositelja te praćenje izvršenja dogovorenih aktivnosti, odnosno Akcijskih planova. Sjednice Vijeća održavat će se u pravilu svaka tri mjeseca, a po potrebi i češće.

>> Lorencin zahvalio turističkim radnicima na dobroj sezoni

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.